Μετάβαση στο περιεχόμενο


Δημοφιλές Περιεχόμενο


#1535 Πως να συνδέσετε τον υπολογιστή με την τηλεόραση

Δημοσιεύθηκε από hondapower προς 06 Οκτώβριος 2013 - 10:13 πμ

Για το θέμα της σύνδεσης του υπολογιστή με τηλεόραση μπορεί κανείς να βρει στο ίντερνετ ΠΑΡΑ πολλά, κυρίως λόγω της ποικιλομορφίας των τρόπων σύνδεσης ανάλογα με το PC την τηλεόραση και των διαθέσιμων βυσμάτων τους.

Σε αυτό το post θα ασχοληθούμε με τον τρόπο σύνδεσης που θα δουλέψει στο 99% των περιπτώσεων, ακόμη και αν η τηλεόραση είναι δεκαετίας και ο υπολογιστής πενταετίας. Μοναδικές προϋποθέσεις:

Η τηλεόραση να έχει βύσμα SCART (αυτό στο οποίο συνδέουμε και τη συσκευή DVD, το μεγάλο βύσμα με τα πολλά pins και το χοντρό καλώδιο)

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pctv.jpg   7,73ΚB   123 Αριθμός λήψεων

ii) Η κάρτα γραφικών του υπολογιστή να έχει έξοδο S-video (μικρό στρογγυλό βύσμα με τέσσερα pins). Επίσης δεν μας πειράζει αν η κάρτα (ειδικά αν είναι κάπως παλιότερη), έχει έξοδο RCA video out(στρογγυλό βύσμα με το πλαστικό του μέρος συνήθως κίτρινο)

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pctv1.jpg   4,08ΚB   117 Αριθμός λήψεων

Εξοπλισμός
Από πλευράς πρόσθετου εξοπλισμού χρειάζονται τρία πράγματα:

1) Ένα καλώδιο του οποίου η μια άκρη να έχει στερεοφωνικό μικρό "καρφί"(jack) ακουστικών. και η άλλη δύο βύσματα RCA, συνήθως ένα μαύρο και ένα κόκκινο ή ένα άσπρο και ένα κόκκινο.

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pctv2.jpg   7,88ΚB   122 Αριθμός λήψεων

2) Ένα καλώδιο του οποίου και οι δύο άκρες να έχουν βύσματα S-video.Αν η κάρτα γραφικών (βλέπε ii παραπάνω) αντί για S-video έχει RCA video out, τότε παίρνουμε καλώδιο που και οι δυο του άκρες να έχουν βύσμα RCA video out, συνήθως κίτρινο.

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pctv3.gif   10,72ΚB   131 Αριθμός λήψεων

3) Έναν μετατροπέα (adaptor) που να δέχεται δύο RCA και ένα S-video και να βγάζει SCART από την άλλη. (Ο εικονιζόμενος adaptor έχει και υποδοχή για RCA video καλώδιο, στην περίπτωση που η κάρτα μας έχει έξοδο RCA video out)

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pctv4.jpg   6,19ΚB   124 Αριθμός λήψεων

Το συνολικό κόστος των ανωτέρω, ανάλογα και με το μήκος των καλωδίων, δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 10-20 ευρω. Ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε τους όρους και τις ονομασίες των καλωδίων παραπάνω, εκτυπώστε τα και πηγαίνετε σε έναν κατάστημα ηλεκτρολογικού/ηλεκτρονικού υλικού. Πιθανότατα, ακόμη και το μαγαζάκι της γειτονιάς θα τα έχει ή θα μπορεί να τα φέρει, ή θα μπορεί να σας πει που να πάτε να τα πάρετε.

Τρόπος σύνδεσης
(Για να είμαστε σίγουροι, ειδικά την πρώτη φορά, κάνουμε τις συνδέσεις με κλειστό PC και τηλεόραση)

α) Παίρνουμε το καλώδιο 1. Συνδέουμε το jack ακουστικών στην κάρτα ήχου, εκεί που κανονικά συνδέουμε τα ακουστικά. Τα 2 RCA της άλλης άκρης τα συνδέουμε στις σχετικές υποδοχές του μετατροπέα 3.

β) Παίρνουμε το καλώδιο 2. Συνδέουμε την μία άκρη στην έξοδο S-video (ή RCA video out) της κάρτας γραφικών, και την άλλη στη σχετική υποδοχή του μετατροπέα 3.

γ) Συνδέουμε την έξοδο SCART του μετατροπέα 3 στην υποδοχή SCART της τηλεόρασης.

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pctv5.jpg   8,38ΚB   119 Αριθμός λήψεων

Ουσιαστικά είμαστε έτοιμοι. Ανοίγουμε το PC και την τηλεόραση και γυρνάμε την τηλεόραση στο σχετικό κανάλι (εκεί που βλέπουμε και DVD) δηλαδή, ανάλογα με την τηλεόραση, στο μηδέν, στο AV, στο ΕΧΤ1 κλπ.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε κατ' ευθείαν εικόνα από τον υπολογιστή στην τηλεόραση.

Αν όχι, κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας (desktop) και ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου (control panel) της κάρτας γραφικών, ή πάμε στις ιδιότητες οθόνης (properties). Αυτό που ψάχνουμε είναι οι ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών προκειμένου να ενεργοποιήσουμε και την οθόνη της τηλεόρασης ως δεύτερη οθόνη.

Το πως γίνεται αυτό ακριβώς εξαρτάται από το software που συνοδεύει την κάρτα γραφικών. Πάντως σίγουρα δεν θα είναι κρυμμένο ούτε και θα απαιτεί μυστικιστικές επιλογές. Θα ήθελα απλώς να επιστήσω την προσοχή στα εξής:

Αν η τηλεόραση είναι μικρή (21-29 ίντσες) ή παλιά, μην επιλέξετε ανάλυση μεγαλύτερη από 800Χ600, και μάλιστα δοκιμάστε για αρχή 640Χ480.. Άδικα θα βασανίσετε και την τηλεόραση και τα μάτια σας, καθώς δεν θα μπορέσει να αποδώσει μεγάλες αναλύσεις. Αναφέρομαι στην ανάλυση της τηλεόρασης και ΟΧΙ του monitor που φυσιολογικά πρέπει να έχει τις δικές του ανεξάρτητες ρυθμίσεις.

Συνήθως σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής αν το monitor και η τηλεόραση θα δείχνουν το ίδιο πράγμα (κλώνος, cloning) ή αν η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται σαν δεύτερο "διπλανό" monitor. Έτσι κατά περίπτωση μπορείτε πχ να παίξετε κάποιο παιχνίδι σε μεγάλη οθόνη κάνοντας την τηλεόραση "κλώνο" του monitor, ή να την χρησιμοποιήσετε ως "επέκταση" της επιφάνειας εργασίας, οπότε μπορείτε πχ να βλέπετε τα avi σας στην τηλεόραση ενώ χρησιμοποιείτε παράλληλα και το monitor του υπολογιστή κανονικά κάνοντας άλλα πράγματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα καλώδια. Ακόμη και με 10 μέτρα καλώδιο οι απώλειες είναι ελάχιστες και ουσιαστικά αόρατες. Αν η διαρρύθμιση του χώρου μας δεν επιτρέπει μόνιμη εγκατάσταση, απλώνουμε τα καλώδια όταν θέλουμε και τα μαζεύουμε όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Κανένα πρόβλημα.

Αν η τηλεόραση είναι σχετικά καινούρια και έχει RCA είσοδο ήχου και S-video ή Component video είσοδο εικόνας, δεν θα χρειαστείτε καθόλου τον μετατροπέα 3. Απλώς συνδέετε απ' ευθείας τα καλώδια 1 και 2 στην τηλεόραση.

Αν το PC και η τηλεόραση είναι ΠΟΛΥ καινούρια και έχουν συνδέσεις HDMI, τότε θα πρέπει να κοιτάξετε κάπου αλλού για τον τρόπο σύνδεσης, ας πούμε εδώ που τα νερά είναι καθαρά και οι ιθαγενείς απαντάνε σε ερωτήσεις.

 


Πηγή


 • Αυτό αρέσει στον χρήστη kyros και mamRa


#110 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εκδόσεων 32-bit και 64-bit των Windows;

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 09 Νοέμβριος 2012 - 09:25 μμ

Οι όροι 32-bit και 64-bit αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις πληροφορίες ο επεξεργαστής (λέγεται και κεντρική μονάδα επεξεργασίας) ενός υπολογιστή. Οι εκδόσεις 32-bit και 64-bit των Windows έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε υπολογιστές με επεξεργαστές 32-bit ή 64-bit, αντίστοιχα.
Μπορεί ο υπολογιστής μου να εκτελέσει μια έκδοση 64-bit των Windows;

Για να εκτελέσετε μια έκδοση 64-bit των Windows, ο υπολογιστής σας πρέπει να διαθέτει έναν επεξεργαστή 64-bit. Για να βρείτε την ταχύτητα του επεξεργαστή του υπολογιστή σας, κάντε τα εξής:
1.
Ανοίξτε την επιλογή "Σύστημα" κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στο στοιχείο Πίνακας Ελέγχου, επιλέξτε Σύστημα και συντήρηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύστημα.
2.
Κάτω από την ένδειξη Σύστημα, μπορείτε να προβάλετε τον τύπο και την ταχύτητα του επεξεργαστή.


Μπορώ να κάνω αναβάθμιση από μια έκδοση 32-bit των Windows σε μια έκδοση 64-bit των Windows;

Όχι. Εάν εκτελείτε μια έκδοση 32-bit των Windows, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση μόνο σε μια άλλη έκδοση 32-bit των Windows. Ομοίως, εάν εκτελείτε μια έκδοση 64-bit των Windows Vista, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση μόνο σε μια άλλη έκδοση 64-bit των Windows Vista.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση και αναβάθμιση εκδόσεων 32-bit και 64-bit των Windows, μεταβείτε στο θέμα Επιλογές εγκατάστασης για Windows Vista (32-bit) ή Επιλογές εγκατάστασης για Windows Vista (64-bit) στο Internet.
Μπορώ να εκτελέσω προγράμματα 32-bit σε έναν υπολογιστή 64-bit;

Πολλά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για υπολογιστές που εκτελούν μια έκδοση 32-bit των Windows θα λειτουργούν σε έναν υπολογιστή που εκτελεί εκδόσεις 64-bit των Windows χωρίς να απαιτούνται αλλαγές. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις. Εάν διαθέτετε έναν υπολογιστή 64-bit, είναι προτιμότερο να εκτελείτε προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί να εκτελούνται σε υπολογιστή 64-bit.
Θα ωφεληθώ από τη χρήση ενός υπολογιστή 64-bit;

Ένας υπολογιστής 64-bit μπορεί να επεξεργάζεται διπλάσιο όγκο πληροφοριών από έναν υπολογιστή 32-bit και μπορεί να έχει σημαντικά μεγαλύτερη μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM). Αυτό καθιστά έναν υπολογιστή 64-bit καλή επιλογή εάν εργάζεστε με βίντεο, εάν εκτελείτε αναζητήσεις σε μεγάλες βάσεις δεδομένων ή εάν χρησιμοποιείτε παιχνίδια και άλλα προγράμματα που απαιτούν σύνθετους υπολογισμούς και μεγάλη μνήμη. Εντούτοις, ένας υπολογιστής 32-bit λειτουργεί πολύ καλά για τα περισσότερα προγράμματα. Για παράδειγμα, τα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, τα προγράμματα περιήγησης Web και τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου θα εκτελούνται περίπου με την ίδια ταχύτητα τόσο σε υπολογιστές 32-bit όσο και σε υπολογιστές 64-bit.
Εάν εκτελώ μια έκδοση 64-bit των Windows, θα πρέπει να διαθέτω προγράμματα οδήγησης 64-bit για τις συσκευές μου;

Ναι, όλες οι συσκευές υλικού χρειάζονται προγράμματα οδήγησης 64-bit για να λειτουργήσουν σε έκδοση 64-bit των Windows. Για να μάθετε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε έλεγχο για προγράμματα οδήγησης, ανατρέξτε στο θέμα Επιδιόρθωση ή ενημέρωση προγράμματος ενημέρωσης ή μεταβείτε στην τοποθεσία Web του κατασκευαστή της συσκευής. Επίσης, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα οδήγησης μεταβαίνοντας στην τοποθεσία Web του Συμβούλου αναβάθμισης των Windows Vista.
 • Αυτό αρέσει στον χρήστη xrysa@ και summergirl


#878 Νέες λειτουργίες των Windows 8

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 14 Απρίλιος 2013 - 10:32 μμ

Νέα οθόνη έναρξης
Το κουμπί έναρξης και το μενού έναρξης έχουν αντικατασταθεί από την
οθόνη έναρξης. Η οθόνη έναρξης περιλαμβάνει ομάδες πλακιδίων που
αντιπροσωπεύουν τα προγράμματα λογισμικού, τα οποία είναι παρόμοια με τα
εικονίδια της επιφάνειας εργασίας αλλά προσφέρουν περισσότερα
πλεονεκτήματα. Μπορείτε να ανοίξετε ένα πρόγραμμα από ένα πλακίδιο με
μόνο ένα κλικ ή ένα άγγιγμα. Γενικά, τα πλακίδια είναι πιο μεγάλα και
πολύχρωμα από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας. Επιπλέον, πολλά
πλακίδια είναι κινούμενα και μπορούν να εμφανίζουν τρέχουσες πληροφορίες
απευθείας στην οθόνη έναρξης, ώστε να ενημερώνεστε χωρίς να χρειάζεται
να ανοίγετε προγράμματα.
Με τα πλακίδια της νέας
οθόνης έναρξης έχετε όλες τις σημαντικές εφαρμογές στη διάθεσή σας, ενώ
μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε και να ομαδοποιήσετε τα πλακίδια όπως
σας βολεύει.
Επισυναπτόμενο Αρχείο  c03522278.jpg   25,3ΚB   22 Αριθμός λήψεων
 
 

 • Αυτό αρέσει στον(ην) kwstass


#854 Windows 8 vs Windows 7

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 13 Απρίλιος 2013 - 03:36 μμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  Windows8vs7b.jpg   13,01ΚB   18 Αριθμός λήψεων

Γειά σας και πάλι. Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των windows 8 μιας και πολλοί φίλοι μου με ρωτάνε αν αξίζει να αναβαθμίσουν σε windows 8.

Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά πιο γρήγορα από τα windows 7 αλλά πιο περίπλοκα απ' ότι θα περιμένατε.

Πολλοί χρήστες προτού αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους καλό θα ήταν να διαβάσουν πρώτα αν τους συμφέρει να αλλάξουν.

Συμφέρει να αναβαθμίσω σε windows 8?

Ας δούμε πρώτα τα πλεονεκτήματα των windows 8.

Είναι πολύ πιο γρήγορα στην εκκίνηση και στον τερματισμό τους
Έχουν καλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις windows.

Μπορείς να συγχρονήσεις τον desktop με κινητά ή και με tablet pc για να μπορείς να συνδέσεις τον λογαριασμός σου στην microsoft από παντού.

Έχεις άμεση σύνδεση στο internet κατά την εκκίνηση σε σχέση με τα windows 7 καθώς οι drivers στα 8 είναι διαθέσιμοι από την εκκίνηση, όχι σαν τα 7 στα οποία οι drivers φορτώνουν στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να αργεί να συνδεθεί ο υπολογιστής στο internet.

Έχει ενσωματωμένο το windows app store στο οποία μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές δωρεάν ή να πάρεις ενημερώσεις για τις υπάρχουσες.

Έχει πολλές εφαρμογές στις οποίες διευκολύνουν την πρόσβαση στο internet ή σε social media ή και στην πλήρης ενημέρωση αφού εκτός από τις ειδήσεις και τα αθλητικά έχει ξεχωριστή εφαρμογή για τον καιρό ακόμα και για το χρηματηστήριο.


Τώρα ας δούμε τα μειονεκτήματα των windows 8 που καθαρά είναι λιγότερα.

Για να χρησιμοποιήσετε τα Windows 8 πρέπει να έχετε λογαριασμό στην microsoft ή στο msn.
Το παλιό "start menu" έχει αντικατασταθεί με την οθόνη έναρξης κάτι που δεν βοηθάει και πολύ στην χρησιμότητα καθώς θέλετε περισσότερο χρόνο για να ψάξετε αυτό που θέλετε στην έναρξη. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχουν μιας και πολλοί χρήστες έχουν αλλάξει τα windows 8 με τα windows 7 γι' αυτόν τον λόγο. Αναμεσά τους και εγώ.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι πως στα metro style των windows δεν υπάρχουν τα κουμπιά της "ελαχιστοποίησης", "μεγιστοποίησης", "κλείσιμο" καθώς δεν πάει με το metro style.

Όπως βλέπετε τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα, αλλά πρέπει να λάβετε υπ' όψιν και τα μειονεκτήματα που είναι μεν λίγα αλλά είναι αρκετά σημαντικά για να σας δώσουν μια άλλη εικόνα για τα windows 8.
 

 


 

Πηγή


 • Αυτό αρέσει στον(ην) summergirl


#548 Προστατέψτε έξυπνα τις συναλλαγές που κάνετε στο ίντερνετ

Δημοσιεύθηκε από sofoklis προς 06 Μάρτιος 2013 - 10:00 μμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  59f22c171d72c0132713c7432d9c37f8_M.jpg   5,48ΚB   207 Αριθμός λήψεων

 

Η καθημερινότητα όλων έχει διευκολυνθεί πολύ χάρη στην τεχνολογία και
το διαδίκτυο. Δεκάδες οι λογαριασμοί που διατηρούνται τόσο για τα μέσα
επικοινωνίας, όσο και για το online shopping. Τι γίνεται όμως με την
προστασία από τους λεγόμενους hackers, που βρίσκονται σε έξαρση;

Για να προστατέψεις τα δεδομένα σου από τους κακόβουλους, μπορείς να ακολουθήσεις τρεις κατευθυντήριες γραμμές κατά την επιλογή και δημιουργία του κωδικού πρόσβασης ( το γνωστό password):


• Μη χρησιμοποιείς προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα συγγενών ή το
δικό σου, τη διεύθυνσή σου, το σχολείο στο οποίο πήγαινες κλπ. Όλα αυτά
είναι ευάλωτα και μπορούν εύκολα να ανιχνευτούν από κάποιον επιτήδειο,
ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα μοιράζεσαι δημοσίως σε μέσα κοινωνικής
δικτύωσης, όπως το facebook.


• Απόφυγε τις απλές λέξεις ή το συνδυασμό αριθμών κατά σειρά.


• Για να κάνεις ακόμα πιο δύσκολο τον κωδικό σου, επέλεξε μια λέξη
και άλλαξε 2 γράμματα της με ένα σύμβολο και ένα αριθμό. Στο τέλος
πρόσθεσε και μια λέξη που θα σου θυμίζει για τι ακριβώς χρησιμοποιείς
αυτό τον κωδικό.


Αν έχεις λογαριασμό για το e-mail σου και θέλεις να χρησιμοποιήσεις
τη λέξη rainbow, διαμορφώνεται ως εξής: r@inb0-email . Έτσι, δεν
μπερδεύεις και τους κωδικούς για κάθε λογαριασμό.


 


Πηγή: thestival.gr


 • Αυτό αρέσει στον(ην) Lifehacker


#404 Σωστή επιλογή τροφοδοτικού και εξοικονόμηση ενέργειας

Δημοσιεύθηκε από dimitris προς 17 Φεβρουάριος 2013 - 09:07 πμ

1361083945-U142.jpg

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και πολλές φορές χρειάζεται να μένουν ανοιχτοί πολλές ώρες κάθε μέρα… Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. να έρχεται αρκετά φουσκωμένος.
Ωστόσο υπάρχει τρόπος να περιορίσετε τα έξοδά σας μειώνοντας την κατανάλωση του υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με την κατάλληλη επιλογή τροφοδοτικού.

Ένας σύγχρονος υπολογιστής μπορεί άνετα να χρειάζεται 300W. Όμως στην πραγματικότητα καταναλώνει αρκετά παραπάνω.

Αυτό συμβαίνει επειδή το τροφοδοτικό δεν έχει απόδοση 100%.
Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα τροφοδοτικό με απόδοση 70%. Αυτό σημαίνει ότι απ την ενέργεια που παίρνει το τροφοδοτικό, στον υπολογιστή δίνει μόνο το 70%. Δηλαδή ένας υπολογιστής που χρειάζεται 300 Watt και έχει αυτό το τροφοδοτικό, θα καταναλώνει στην πραγματικότητα περίπου 430 Watt αφού 430 x 70% = 300. Ένας υπολογιστής που χρειάζεται 400 Watt θα κατανάλωνε περίπου 570 Watt!

Για να μην μπαίνουν όλα τα τροφοδοτικά στο ίδιο τσουβάλι δημιουργήθηκε η πιστοποίηση 80+.

Πιστοποίηση 80+
Για την πιστοποίηση 80+ τα τροφοδοτικά δοκιμάζονται σε 3 περιπτώσεις. Υπό φορτίο 20%, 50% και 100%. Τι σημαίνει αυτό? Δεν χρειάζεται την ίδια ενέργεια ο υπολογιστής για να παίξει ένα τραγούδι και για να παίξει ένα παιχνίδι. Προφανώς το φορτίο στην δεύτερη περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερο. Πρακτικά ποτέ κανείς υπολογιστής οικιακής χρήσης δεν θα πλησιάσει το 100%...
Αναλόγως με τις επιδόσεις τους παίρνουν και την ανάλογη πιστοποίηση. Στον επόμενο πίνακα φαίνονται όλες οι κατηγορίες.

1361083992-U142.png

Όσα τροφοδοτικά δεν αναφέρουν καμία πιστοποίηση προφανώς έχουν απόδοση μικρότερη από 80%. Τα no name τροφοδοτικά έχουν απόδοση κοντά στο 70% και πολλές φορές λιγότερο.

Ας κάνουμε μια μικρή σύγκριση στον υπολογιστή που χρειάζεται 300 Watt. Με το no name τροφοδοτικό θα καταναλώναμε 430 Watt. Με ένα τροφοδοτικό το οποίο έχει πιστοποίηση 80+ Silver θα καταναλώναμε περίπου 340 Watt. Δηλαδή θα κάναμε οικονομία 90 Watt!! Μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας πόσες κιλοβαττώρες λιγότερες θα πληρώνατε…

Τα τροφοδοτικά που έχουν πιστοποίηση 80+ είναι φυσικά λίγο πιο ακριβά από τα απλά τροφοδοτικά. Η απόσβεση όμως γίνεται από τον πρώτο κιόλας λογαριασμό της Δ.Ε.Η….

UPDATE
Έφτιαξα ένα excelάκι στο οποίο μπορεί ο καθένας να παίξει και να δει αν τον συμφέρει η αγορά ενός ποιοτικού τροφοδοτικού.
Δείτε μια φωτογραφια
1361084043-U142.png

Κατεβάστε το excel από εδώ
 


 • Αυτό αρέσει στον(ην) @962fm@


#380 Format και εγκατάσταση των Windows XP

Δημοσιεύθηκε από romeo προς 08 Φεβρουάριος 2013 - 10:26 μμ

Προσοχή πριν κάνω format πρέπει να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας για να μην τα χάσετε!

 
1. Βάλτε το CD των Windows XP στο CD-ROM σας και κάντε restart το PC

2. Όταν στην οθόνη σας γράψει Press any key to boot from CD πατήστε οποιοδήποτε κουμπί.
 
1360353549-U131.jpg
 

Αν δεν εμφανιστεί πρέπει να πάτε στο BIOS πατώντας DELETE
(σε μερικά PC μπαίνεις με F2 ή με F10) στην αρχική οθόνη κατά την
εκκίνηση του υπολογιστή και στο Boot Priority (ή Boot Order) βάλτε πρώτο
το CD-ROM .

 
Αν όλα πάνε καλά σε αυτό το σημείο θα δείτε την οθόνη του Setup των Windows
 
1360353615-U131.jpg
 
3. Προσέξτε όταν στο κάτω μέρος της οθόνης σας εμφανιστεί το Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID drive… . Αν η έκδοση των Windows XP που έχετε είναι SP 1 και πάνω ή ο σκληρός σας δεν είναι SATA
δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε αυτό το σημείο. Αλλιώς ίσως
χρειαστεί να εγκαταστήσετε SATA drives πατώντας F6 και βάζοντας την
αντίστοιχη δισκέτα που το περιεχόμενο της το βρίσκετε στο CD της
μητρικής ή στο site της.
 
1360353670-U131.jpg
 
Αφού φορτωθούνε όλα τα αρχεία θα δείτε αυτήν την εικόνα.
 
1360353717-U131.jpg
 
4. Πατήστε Enter

Μετά θα δείτε αυτήν την εικόνα.
 
1360353764-U131.jpg
 
5. Πατήστε F8 (αφού διαβάσετε το συμβόλαιο)

Μετά θα δείτε την εικόνα οπού διαλέγετε των σκληρό δίσκο και το
Partition που θα γίνει η εγκατάσταση. Αν σας πει ότι δεν βρίσκει δίσκο
ενώ έχετε εγκατεστημένο στο PC σας επιστρέψτε στο βήμα 3.
 
1360353819-U131.jpg
 
Εδώ στην περίπτωση που ο σκληρός είναι καινούργιος μπορείτε να
διαλέξετε σε πόσα μέρη (Partitions) θα τον χωρίσετε. Αλλιώς πηγαίνετε
στο βήμα 7.

6. Πατήστε C για να διαλέξετε πόσα MB θα είναι το Partition και επαναλάβετε την διαδικασία για όσα Partition θέλετε. Τα windows XP θέλουνε 2 GB, καλό είναι να δώσετε 20 GB για C:\ (windows και προγράμματα ) 3 GB για E:\ (Page File) και όλα τα υπόλοιπα GB για D:\ (δεδομένα)
 
1360353872-U131.jpg
 
7. Μετά επιλέξτε το Partition που θα εγκαταστήσετε τα Windows συνήθως C:
 
1360353919-U131.jpg
 

Προσοχή, όσα δεδομένα έχετε σε αυτό το Partition θα σβηστούν .

Αν κατά λάθος σβήσετε το λάθος partition, μην γράψετε τίποτα σε αυτό το partition για να μπορέσετε να κάνετε recover τα αρχεία σας.

 
Στην επόμενη οθόνη διαλέγετε με ποιο τρόπο θα κάνετε Format.
 
1360354000-U131.jpg
 
8. Διαλέξτε Format the partition using the NTFS file system και πατήστε Enter.
 
1360354044-U131.jpg
 
Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του Format
 
1360354103-U131.jpg
 
Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιγραφής των αρχείων.
 

Μετά την επανεκκίνηση θα σας ξαναβγάλει το «Press any key to boot from CD» από το βήμα 1. Μην πατήσετε τίποτα.

 
1360354183-U131.jpg
 
Μετά θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows XP, περιμένετε όσο διαρκεί.
 
1360354239-U131.jpg
 
Περιμένετε…
 
1360354275-U131.jpg
 
9. Πατήστε Details και ακολουθήστε τις οδηγίες για να προσθέσετε ελληνικά.

10. Μετά πατήστε Next .
 
1360354324-U131.jpg
 
11. Βάλτε το όνομά σας και πατήστε Next .
 

Αν η έκδοση των Windows XP που έχετε είναι με SP3 θα χρειαστεί να βάλετε
και τον κωδικό του προϊόντος (product key) σε αυτό το βήμα.

 
1360354394-U131.jpg
 
12. Βάλτε το κωδικό του προϊόντος (product key) και πατήστε Next .
 
1360354447-U131.jpg
 
13. Βάλτε το όνομα του PC και πατήστε Next .
 

Το όνομα του PC θα φαίνεται στο δίκτυο.

 
14. Επιλέξτε στο Time Zone Athens GMT +2 και πατήστε Next .
 
1360354522-U131.jpg
 
15. Επιλέξτε Typical Settings και πατήστε Next .
 
1360354568-U131.jpg
 
16. Επιλέξτε No, this computer is not on a network, or is on a network without a domain... και πατήστε Next .
 

Άμα το PC που κάνετε εγκατάσταση είναι σε δίκτυο με domain επιλέξτε «yes, make this comp….» και γράψτε το όνομα του domain

 
Αφού ολοκληρωθεί το Setup θα γίνει η τελευταία επανεκκίνηση.
 

Μετά την επανεκκίνηση θα σας ξαναβγάλει πάλι το «Press any key to boot from CD» από το βήμα 1. Μην πατήσετε τίποτα.

 
Το PC θα φορτώσει για πρώτη φορά τα Windows XP
 
1360354671-U131.jpg
 
17. Όταν σας βγει το παράθυρο με τον τίτλο Display Settings πατήστε OK.
 
1360354736-U131.jpg
 
18. Μετά θα σας βγει το παράθυρο με τον τίτλο Monitor Settings πατήστε OK.
 
1360354789-U131.jpg
 
19. Όταν σας βγει η οθόνη με τίτλο Welcome to Microsoft Windows πατήστε Next .
 
1360354835-U131.jpg
 
20. Όταν σας βγει η οθόνη με τίτλο Checking your Internet connectivity πατήστε Skip .
 
1360354879-U131.jpg
 
21. Όταν σας βγει η οθόνη με τίτλο Will this Computer con… επιλέξτε Yes αν συνδέεστε μέσο Router και NO αν συνδέεστε κατευθείαν και πατήστε next .Αν δεν συνδέεστε καθόλου στο internet ή δεν ξέρετε με ποιο τρόπο μπορείτε να πατήσετε Skip
 
1360354922-U131.jpg
 
22. Όταν σας βγει η οθόνη με τίτλο Ready to Registration with Microsoft
επιλέξτε Yes αν θέλετε να δηλώσετε τα Windows στην Microsoft και NO αν όχι. Και πατήστε Next.
 
1360354966-U131.jpg
 
23. Όταν σας βγει η οθόνη με τίτλο Who will use this Computer, βάλτε όλους τους χρήστες που θα χρησιμοποιούν το PC πατήστε Next .
 

Πρέπει να βάλετε τουλάχιστον έναν.

 
1360355033-U131.jpg
 
24. Όταν σας βγει η οθόνη με τίτλο Thank You, πατήστε Next .
 
1360355074-U131.jpg
 
25. Διαλέξτε τον χρηστή
 
1360355122-U131.jpg
 

Για ευκολία σας θα προτείναμε να βλέπετε τον οδηγό από ένα δεύτερο PC όσο κάνετε την διαδικασία ή να εκτυπώσετε τον οδηγό


 • Αυτό αρέσει στον(ην) Lifehacker


#2438 Αναζητήστε mp3 στο internet

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 25 Αύγουστος 2017 - 07:47 μμ

Θέλουμε να κατεβάσουμε ένα mp3, τότε πρέπει να το ψάξουμε με κάποια προγράμματα p2p ή σε torrent (όλοι δεν ξέρουν) κάποιοι θα πείτε γιατί δεν το βρίσκω στο youtube και να το κατεβάσω - μετατρέψω σε mp3, o λόγος φυσικά  είναι η ποιότητα του τραγουδιού που όσο καλή και να είναι στο βίντεο θα χαθεί στην μετατροπή του σε mp3.

 

Η πιο εύκολη λύση είναι η αναζήτηση στο google, π.χ. αν θέλουμε να βρούμε το τραγούδι hold on των loft βάζουμε τον παρακάτω σύνδεσμο στην αναζήτηση του google και σε κάποιο από τα αποτελέσματα που θα μας βγάλει θα βρούμε το τραγούδι μας, αν είμαστε τυχεροί φυσικά.

intitle:index.of?mp3 hold on loft

Επισυναπτόμενο Αρχείο  2017-08-25_203930.png   39,61ΚB   71 Αριθμός λήψεων

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 

intitle:index.of?mp3 ΕΔΩ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

 

 

tip: αν βγάζει πολλά τραγούδια τότε περιορίστε τα αποτελέσματα βάζοντας και το συγκρότημα

 

 

καλό ψάξιμο και καλή διασκέδαση!

 

:)

 


 • Αυτό αρέσει στον(ην) kyros


#217 Eset Nod32 offline updates

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 14 Δεκέμβριος 2012 - 11:12 πμ

Κατέβασε τις ενημερώσεις από εδώ και εγκατάσταση όπως τις οδηγίες παρακάτω..


How to update databases for ESET NOD32 Antivirus :

- Download and unpack the archive with the updates (for example, the folder C:\offline_update_eav)
- Open the main program window of ESET NOD32 Antivirus by clicking on the system tray icon
- Press the «F5», then select the tab "Update"
- In the line "Update Server" click "Edit"
- In the line "Update servers" navigate to the folder with the updates (in this case C:\offline_update_eav), then click "Add" and "OK"
- In the main window, select the antivirus "Update" and click "Update virus signature database"
 • Αυτό αρέσει στον(ην) polime77


#2070 Drive-through τράπεζα.

Δημοσιεύθηκε από HliasMakr προς 03 Φεβρουάριος 2015 - 12:25 πμ

Οδηγίες για άντρες :
1. Πηγαίνετε μέχρι τη μηχανή.
2. Κατεβάστε το παράθυρο.
3. Βάλτε την κάρτα σας στη μηχανή και πληκτρολογήστε τον PIN σας.
4. Πληκτρολογήστε το ποσό που θέλετε.
5. Πάρτε την κάρτα σας , τα χρήματα και την απόδειξη.
6. Ανεβάστε το παράθυρο.
7. Απομακρυνθείτε.
Οδηγίες για γυναίκες :
1. Πηγαίνετε μέχρι τη μηχανή.
2. Κάντε όπισθεν, για να ευθυγραμμίσετε το παράθυρο του αυτοκινήτου σας με τη μηχανή.
3. Ξανανάψετε τη μηχανή που έχει σβήσει.
4. Κατεβάστε το παράθυρο.
5. Βρείτε την τσάντα σας και αδειάστε όλο το περιεχόμενό της στη θέση του συνοδηγού, για να βρείτε την κάρτα σας.
6. Βρείτε την τσαντούλα με το μέικ-απ και διορθώστε το μέικ-απ σας στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.
7. Προσπαθήστε να βάλετε την κάρτα στη μηχανή.
8. Ανοίξτε την πόρτα, για να έχετε καλύτερη πρόσβαση προς τη μηχανή, λόγω της μεγάλης απόστασης που τη χωρίζει απ το αυτοκίνητο.
9. Βάλτε την κάρτα.
10. Βγάλτε την κάρτα και ξαναβάλετε τη με το σωστό τρόπο.
11. Ανοίξτε πάλι την τσάντα σας, για να βρείτε την ατζέντα σας, όπου έχετε γραμμένο τον ΡΙΝ, στη μέσα πίσω σελίδα.
12. Πληκτρολογήστε τον PIN σας.
13. Πατήστε την ακύρωση και ξαναπληκτρολογείστε το ΡΙΝ, σωστά αυτή τη φορά.
14. Πληκτρολογήστε το ποσό που θέλετε.
15. Ξαναελέγξετε το μέικ-απ στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.
16. Πάρτε τα χρήματα και την απόδειξη.
17. Ξαναδειάστε την τσάντα σας, για να βρείτε το πορτοφόλι σας, όπου θα βάλετε τα χρήματα.
18. Τοποθετείστε την απόδειξη στο πίσω μέρος του βιβλιαρίου επιταγών.
19. Ξαναελέγξετε το μέικ-απ στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.
20. Προχωρήστε περίπου 2 μέτρα.
21. Κάντε όπισθεν, μέχρι τη μηχανή.
22. Πάρτε την κάρτα σας.
23. Ξαναδειάστε την τσάντα σας, για να βρείτε τη θήκη της κάρτας και τοποθετείστε την κάρτα μέσα στην κατάλληλη σχισμή.
24. Ξαναελέγξετε το μέικ-απ στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.
25. Ξανανάψετε τη μηχανή που έχει σβήσει.
26. Προχωρήστε 10-12 χιλιόμετρα.
27. Λύστε το χειρόφρενο.

 

 


 • Αυτό αρέσει στον(ην) Leo


#2064 Ποιοι μπορούν να πάρουν δωρεάν λάπτοπ ή τάμπλετ και σύνδεση στο ίντερνετ

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 12 Ιανουάριος 2015 - 10:30 μμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  κατάλογος.jpg   8,71ΚB   115 Αριθμός λήψεων

Δωρεάν λάπτοπ ή ταμπλετ, καθώς και σύνδεση στο ίντερνετ μπορούν να πάρουν 289.300 άτομα. Οι τυχεροί είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και…
 
σύμφωνα με την προκήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος της Ψηφιακής Αλληλεγγύης η ημερομηνία έναρξης είναι η 4η Φεβρουαρίου 2015.
Το ΤΕΕ καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν να κάνουν τις αιτήσεις τους εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές αλλά και γνωστοποιεί στους δικαιούχους όλες τις λεπτομέρειες για να πάρουν τα δωρεάν λαπτοπ ή Tablet και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύει η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr οι δικαιούχοι της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης μπορούν από 4 Φεβρουαρίου ως 6 Ιουνίου 2015 να εισέρχονται στην ιστοσελίδα e-inclusion.gr και να εκτυπώνουν τον κωδικό που θα τους δίνει το δωρεάν λάπτοπ ή tablet αλλά και internet για 12 μήνες.
 
Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007‐ 2013» [ΕΠΨΣ], με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης [Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης]. Σκοπός της δράσης είναι η πρόσβαση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα σε τεχνολογίες ΤΠΕ, η μείωση του ψηφιακού χάσματος μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, μέσω τεχνικής υποστήριξης / συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.
 
Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού, με επιταγή [κουπόνι] ψηφιακής αλληλεγγύης, στους 289.237 πολίτες που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και παράλληλα κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης [Ανατολική Μακεδονία‐Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη]. Οι πολίτες αυτοί, ως Ωφελούμενοι της δράσης στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, θα έχουν τη δυνατότητα να: Αποκτήσουν ή διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο [σταθερή ή δορυφορική, ή κινητή (mobile).
 
Για την περίπτωση της κινητής σύνδεσης επισημαίνεται ότι αφορά μόνο απόκτηση νέας σύνδεσης και όχι διατήρησης υφιστάμενης] Αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop. Υποστηριχθούν και ενημερωθούν κατ” οίκον σε βασικά στοιχεία χρήσης της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών [ΤΠΕ].
 
Οι ψηφιακές υπηρεσίες και ο εξοπλισμός θα παρασχεθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους και Εμπορικές Επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα επιλεγούν και θα ενταχθούν στο «Μητρώο Παρόχων / Προμηθευτών» της δράσης.
 
Στο πλαίσιο της παρούσας, θα δημιουργηθεί επίσης Κατάλογος Συμβούλων ΤΠΕ, οι οποίοι θα συμβληθούν με τους Παρόχους για την παροχή των υπηρεσιών Υποστήριξης & Ενημέρωσης σε θέματα ΤΠΕ.
 
Οι ψηφιακές υπηρεσίες και ο εξοπλισμός είναι υποχρεωτικές και θα παρέχονται, υπό την προϋπόθεση της φυσικής παρουσίας του δικαιούχου πολίτη στο κατάστημα του παρόχου / προμηθευτή [αποκλείονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα τύπου e‐shop], ενώ οι υπηρεσίες υποστήριξης /ενημέρωσης ΤΠΕ είναι προαιρετικές για το δικαιούχο πολίτη και θα παρέχονται, εφ” όσον ο ίδιος επιλέξει να του παρασχεθούν, στο χώρο του [κατ' οίκον]. Η δράση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 95.872.350,00€. Χορήγηση και εξαργύρωση της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης.
 
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος «TAXISNET» της ΓΓΠΣ να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της Δράσης. Θα μπορεί να τυπώνει τον μοναδικό κωδικό της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης που του αντιστοιχεί ή να τον λάβει στο e‐mail του ή στο κινητό του.
 
Ο ωφελούμενος μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης, να αναζητήσει Παρόχους/Προμηθευτές που βρίσκονται στην περιοχή επιλογής του και να εντοπίζει τις Προσφορές που τον ενδιαφέρουν, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές του, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια. Οι ωφελούμενοι, αφού επιλέξουν τον Πάροχο/Προμηθευτή που επιθυμούν, επισκέπτονται το κατάστημα, εντός της περιόδου ισχύος της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης, και με τον συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης, επιλέγουν τις παροχές της δράσης.
 
 
newsit.gr
 • Αυτό αρέσει στον(ην) HliasMakr


#2055 Κατά λάθος έκανα τα αρχεία .bat να ανοίγουν με το notepad++

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 22 Δεκέμβριος 2014 - 04:08 μμ

Αντιγράφεις τα παρακάτω σε ένα κενό έγγραφο κειμένου

 

 

 

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\.bat]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.bat]
@="batfile"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.bat\PersistentHandler]
@="{5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile]
@="Windows Batch File"
"EditFlags"=hex:30,04,00,00
"FriendlyTypeName"=hex(2):40,00,25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,\
  00,6f,00,6f,00,74,00,25,00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,\
  32,00,5c,00,61,00,63,00,70,00,70,00,61,00,67,00,65,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,\
  00,2c,00,2d,00,36,00,30,00,30,00,32,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\DefaultIcon]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
  00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,69,00,6d,00,\
  61,00,67,00,65,00,72,00,65,00,73,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,2d,00,36,\
  00,38,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell]
@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\edit\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
  00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,4e,00,4f,00,\
  54,00,45,00,50,00,41,00,44,00,2e,00,45,00,58,00,45,00,20,00,25,00,31,00,00,\
  00

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\open]
"EditFlags"=hex:00,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\open\command]
@="\"%1\" %*"

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\print]

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\print\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
  00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,4e,00,4f,00,\
  54,00,45,00,50,00,41,00,44,00,2e,00,45,00,58,00,45,00,20,00,2f,00,70,00,20,\
  00,25,00,31,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\runas]
"HasLUAShield"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\runas\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
  00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,63,00,6d,00,\
  64,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,20,00,2f,00,43,00,20,00,22,00,25,00,31,00,22,\
  00,20,00,25,00,2a,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\runasuser]
@="@shell32.dll,-50944"
"Extended"=""
"SuppressionPolicyEx"="{F211AA05-D4DF-4370-A2A0-9F19C09756A7}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\runasuser\command]
"DelegateExecute"="{ea72d00e-4960-42fa-ba92-7792a7944c1d}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\ShellEx]

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\ShellEx\ContextMenuHandlers]
@="Compatibility"

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\ShellEx\ContextMenuHandlers\Compatibility]
@="{1d27f844-3a1f-4410-85ac-14651078412d}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\ShellEx\DropHandler]
@="{86C86720-42A0-1069-A2E8-08002B30309D}"

[-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.bat]

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.bat]


και αποθηκεύεις το αρχείο ως  makemybat.bat  ή ότι όνομα θές εσύ αρκεί να έχει την κατάληξη .bat
 
Παράδειγμα για βοήθεια:
 
 
Επισυναπτόμενο Αρχείο  1.png   101,21ΚB   0 Αριθμός λήψεων
 
 
Επισυναπτόμενο Αρχείο  2.png   114,66ΚB   0 Αριθμός λήψεων
 
 
Το αρχείο που μόλις έφτιαξες θα δείχνει κάπως έτσι:
 
 
Επισυναπτόμενο Αρχείο  3.jpg   4,15ΚB   0 Αριθμός λήψεων
 
 
Δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο και Συγχώνευση
 
Κάνε και επανεκκίνηση να επανέλθουν τα αρχεία σου.
 
:)


 • Αυτό αρέσει στον(ην) SoFia


#205 WD RED Series

Δημοσιεύθηκε από polime77 προς 11 Δεκέμβριος 2012 - 11:42 μμ

1355687641-U64.jpg
Καινούργιοι δίσκοι απο την Western Digital ειδικα για NAS Servers . Αξιοπιστία σχεδόν 5 ετών, αθόρυβοι, αποκλειστικα για RAID καταστάσεις και NAS.. Χαρακτηριστικά εδω http://www.wdc.com/g...cts.aspx?id=810. Επειδή έτυχε να αγοράσω δύο στα 3TB (ο έκαστος) τους συστήνω ανεπιφύλακτα... και τιμές εδώ https://www.skroutz....eyphrase=wd red


 • Αυτό αρέσει στον(ην) prince


#1932 Μην ανεβάζετε τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο, λέει η αστυνομία

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 06 Αύγουστος 2014 - 09:37 μμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  216008.jpg   60,44ΚB   114 Αριθμός λήψεων

 

Έκκληση προς τους χρήστες των social media απευθύνει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του κυπριακού Αρχηγείου Αστυνομίας, ζητώντας από τους γονείς και όχι μόνο να μην ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών στο Διαδίκτυο….
 
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση τα όσα προκύπτουν από πρόσφατες έρευνες σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, οι παιδόφιλοι είχαν στα αρχεία τους γυμνές φωτογραφίες παιδιών είτε σε παραλίες είτε στο μπάνιο που είχαν ανέβει στο Ιντερνετ.
«Ο κάθε χρήστης του Διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να δει, να αντιγράψει και να φυλάξει τις φωτογραφίες αυτές στα αρχεία του. Η ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο Διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν αλλοίωση φωτογραφιών και άλλους κίνδυνους γενικότερα», τονίζει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του κυπριακού Αρχηγείου Αστυνομίας.
«Γίνεται παράκληση όπως ο κάθε ένας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο Διαδίκτυο», σημειώνει ακόμη.

 

news123.gr


 • Αυτό αρέσει στον(ην) kyros


#1841 Ο αγρότης και οι γυμvές στη λίμνη

Δημοσιεύθηκε από digiman προς 03 Ιούνιος 2014 - 06:48 μμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  lake.jpg   127,19ΚB   156 Αριθμός λήψεων

 

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του...

Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη.

Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια.

Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά.
Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.

Ένα από τα κορίτσια του φώναξε:
«Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».

Και απαντάει κι αυτός:
«Ναι σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές.
Εγώ απλά ήρθα να ταΐσω τον κροκόδειλο.»


 

 • Αυτό αρέσει στον(ην) Lifehacker


#1817 Πώς να βλέπετε ακατάλληλα βίντεο στο Youtube χωρίς εγγραφή

Δημοσιεύθηκε από kyros προς 11 Απρίλιος 2014 - 07:19 μμ

Πολλοί από εσάς θα έχετε συναντήσει το παρακάτω μήνυμα σε κάποιο βίντεο του Youtube :

" Αυτό το βίντεο ενδέχεται να είναι ακατάλληλο για ορισμένους χρήστες. "

Γιατί συμβαίνει αυτό ; Το βίντεο περιέχει ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως βία , κακοποίηση ζώων , σεξουαλικό περιεχόμενο , ναρκωτικά κτλπ ... Έτσι το Youtube ζητάει να Συνδεθούμε με κάποιο λογαριασμό προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ηλικία μας .

Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να το δούμε χωρίς να έχουμε λογαριασμό κάνοντας απλά μια μικρή τροποποίηση στον σύνδεσμο του βίντεο ...
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε έιναι  να αντικαταστήσουμε το "watch?v=" με "v/" και έτσι θα μπορέσουμε να δούμε το βίντεο .

Για παράδειγμα , ας πούμε πως το βίντεο που θέλουμε να δούμε είναι το εξής:

https://www.youtube.com/watch?v=Driu8QFlS0s

Μετά την τροποποίηση, ο σύνδεσμος θα πρέπει να είναι κάπως έτσι :

https://www.youtube.com/v/Driu8QFlS0s

:P


 • Αυτό αρέσει στον(ην) Lifehacker


#1701 Ελληνικοί χαρακτήρες α και β λάθος σε ipb 3.3.2

Δημοσιεύθηκε από Lifehacker προς 05 Φεβρουάριος 2014 - 09:41 μμ

Με ftp πήγαινε στο αρχείο \admin\sources\base\core.php και ανοίγοντας το με έναν editor διέγραψε τα παρακάτω:

/* Some manual conversions */
 $manual = array( 'Alpha' => 'A', 'Beta' => 'B', 'alpha' => 'a', 'beta' => 'b' );
 
 foreach( $manual as $o => $r )
 {
  $string = str_replace( '&' . $o . ';', $r, $string );
 }

 


 • Αυτό αρέσει στον(ην) CrAcKeR


#1423 Κολπάκι για να μην γίνεται «πέτρα» το παγωτό στην κατάψυξη

Δημοσιεύθηκε από mastoras προς 08 Σεπτέμβριος 2013 - 09:28 πμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  1.jpg   12,14ΚB   141 Αριθμός λήψεων

 

Ούτε το κουτάλι ούτε τα νεύρα σας θα σπάνε πια!

Έχετε παγωτό στην κατάψυξη, το βγάζετε και θέλετε να
σερβίρετε. Αλλά σπάει το κουτάλι και μαζί… τα νεύρα σας; Ηρεμήστε γιατί
υπάρχει κόλπο…

Απλά βάζετε το κουτί – τάπερ με το παγωτό, σε πλαστικό σακουλάκι που
κλείνει ερμητικά. Έτσι το παγωτό σας θα διατηρείται μεν, αλλά δεν θα
είναι πια σκληρό.


Επισυναπτόμενο Αρχείο  pagoota_600_375_-1520156775.jpg   20,16ΚB   140 Αριθμός λήψεων
 
 
 

 • Αυτό αρέσει στον(ην) @962fm@


#1291 Πώς θα φαινόταν το Wi-Fi αν μπορούσαμε να το δούμε

Δημοσιεύθηκε από technologygirl προς 02 Αύγουστος 2013 - 09:39 μμ

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pws-tha-fainotan-to-wifi-an-mporousame-na-to-doume-01.jpg   50,05ΚB   131 Αριθμός λήψεων

 

Αν η ασύρματη τεχνολογία ήταν ορατή, ο κόσμος θα ήταν… παρδαλός!


Το Wi-Fi είναι συνεχώς τριγύρω μας, τροφοδοτώντας αθόρυβα και αόρατα την πρόσβασή μας στην παγκόσμια δεξαμενή πληροφοριών.


Κι όμως, πολλοί λίγοι από μας έχουν μια αίσθηση για το τι πράγματι
είναι αυτό το Wi-Fi και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν πώς θα έδειχνε αν
μπορούσαμε να το δούμε.


Γι’ αυτό και ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm αποφάσισε να ρίξει λίγο φως
στα του Wi-Fi δημιουργώντας απεικονίσεις που αποκαλύπτουν το μέγεθος, το
σχήμα και το χρώμα των σημάτων, αν αυτά ήταν ορατά στο ανθρώπινο μάτι.


Για να είναι μάλιστα ακριβείς οι εικόνες του, ο καλλιτέχνης
συνεργάστηκε με τον αστροβιολόγο της NASA, M. Browning Vogel, ο οποίος
εξήγησε την επιστήμη πίσω από την ασύρματη τεχνολογία, όπως το μέγεθος
του ενεργειακού πεδίου του Wi-Fi αλλά και τον τρόπο που μεταδίδεται το
σήμα, χρησιμοποιώντας ως υπόδειγμα την πόλη της Ουάσιγκτον.


Επισυναπτόμενο Αρχείο  pws-tha-fainotan-to-wifi-an-mporousame-na-to-doume-02.jpg   63,19ΚB   137 Αριθμός λήψεων
 
Το Wi-Fi είναι λοιπόν ένα ενεργειακό πεδίο που διαβιβάζεται μέσω
κυμάτων. Η απόσταση μεταξύ των κυμάτων του Wi-Fi είναι μικρότερη από την
αντίστοιχη των ραδιοκυμάτων και μεγαλύτερη από των μικροκυμάτων,
δίνοντας μια ιδιαίτερη ζώνη μετάδοσης στο Wi-Fi που δεν μπορεί να
διακοπεί από άλλες εκπομπές…
 
Επισυναπτόμενο Αρχείο  pws-tha-fainotan-to-wifi-an-mporousame-na-to-doume-03.jpg   91,83ΚB   128 Αριθμός λήψεων
 

Τα κύματα του Wi-Fi ταξιδεύουν μέσα στον χώρο ως ταχύτατοι παλμοί με
κωδικοποιημένα δεδομένα. Τα Wi-Fi routers είναι στην ουσία κεραίες που
μπορούν να στείλουν ταυτοχρόνως δεδομένα μέσω πολλαπλών συχνοτήτων (οι
οποίες απεικονίζονται με μπλε, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα).

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  pws-tha-fainotan-to-wifi-an-mporousame-na-to-doume-04.jpg   57,24ΚB   144 Αριθμός λήψεων
 
Τα κύματα του Wi-Fi καταλαμβάνουν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα τη
ραδιοσυχνότητα μεταξύ των πραγματικών ραδιοκυμάτων και των μικροκυμάτων,
την ίδια στιγμή που τα πεδία του Wi-Fi είναι συνήθως σφαιρικά ή
ελλειψοειδή και εκτείνονται τυπικά στα 20-30 μέτρα.
 
Επισυναπτόμενο Αρχείο  pws-tha-fainotan-to-wifi-an-mporousame-na-to-doume-05.jpg   28,57ΚB   136 Αριθμός λήψεων
 
Τα Wi-Fi routers μπορούν να προσαρμοστούν σε δέντρα, κτίρια, φανοστάτες
και άλλες κατασκευές, εμπόδια ωστόσο όπως τα δέντρα μπορούν να
παρακωλύσουν τη μετάδοση του σήματος. Πολλαπλά routers δημιουργούν ένα
πεδίο που εκτείνεται πάνω από τα κτίρια, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη
μετάδοση του σήματος…
 
Επισυναπτόμενο Αρχείο  pws-tha-fainotan-to-wifi-an-mporousame-na-to-doume-06.jpg   43,08ΚB   144 Αριθμός λήψεων
 

Είπαμε, τα Wi-Fi routers που επικολλούνται σε κτίρια και φανοστάτες
δημιουργούν ένα κυκλικό πεδίο δεδομένων γύρω τους, το οποίο εκτείνεται
μάλιστα ισόποσα προς κάθε κατεύθυνση…

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 


 • Αυτό αρέσει στον(ην) Lifehacker


#113 Making Windows 7 Faster / Πώς να κάνετε τα Windows 7 Γρηγορότερα

Δημοσιεύθηκε από zanko προς 11 Νοέμβριος 2012 - 05:17 μμ

Windows 7 is Engineered for speed. Special attention has been given by the Windows 7 team for making Windows 7 faster than the previous operating systems. Windows 7 is much faster than Windows Vista, but even then most of us don’t get satisfied with it. There are many who still have their old PC. Installing Windows 7 on them wont be as soothing as they work with XP and Even with latest hardware’s installed some users are still avaricious for more performance. Though we don’t make it lightning fast, we can optimize Windows 7 to the maximum possible extent and enjoy the maximum performance we could squeeze out from it. So for all the extra performance lovers, let me present you with this Ultimate Guide To Speed Up Windows 7.

Δημοσιευμένη εικόναI guarantee that after following this guide and implementing the recommendations on your PC, you will really get some performance gain.
The bare Minimum Requirements You need To Run Windows 7
1) 1GHz processor (32- or 64-bit)
2) 1GB of main memory
3) 16GB of available disk space
4) Support for DX9 graphics with 128MB of memory (for the Aero interface)
5) A DVD – R/W drive
Even if you don’t have the DX 9 graphics card there is no problem because our target is performance and not the ” Eyecandy ” . Of course if you need the aero experience you need a powerful graphics card for sure.
So lets start The Ultimate Guide to Speed up Windows 7
 • Disabling the Search Indexing Feature in Windows 7
 • Right Click the “Computer” Icon in the desktop and select “Manage”.
 • Click “Services and Applications” in the “Computer Management” window.
 • Click on “Services”.
 • You can see a lot of services listed there. Look for “Windows Search”.Δημοσιευμένη εικόνα
 • Right Click on “Windows Search” from the list and choose “Properties”.
 • The “Windows Search Properties Window” will open up. From “Startup type” click on the drop down menu and choose “Disabled”.
 • Click “Apply” then “OK” and that’s it. The Windows 7 Search Indexing Feature is now disabled.
Most of the Windows 7 users do less searches in there system. The Search Indexing service in Windows 7 will index keeps track of the files so that they can be found quickly when asked at some other time. This feature is useful only if you perform frequent searches on your system.
For occasional file searchers the Search Indexing service in Windows 7 is a total resource hog. It unknowingly eats up your system resources. What you need from windows 7 is maximum performance from it then i would certainly recommend you to disable this resource hogging Windows 7 Search Indexing Feature.
To Disable the Search Indexing Feature in Windows 7
If you want to completely disable the search indexing feature in Windows 7 you can set the Search Indexing Service to Manual (See the above method about disabling unwanted services).
 • Disable the Aero Theme on Windows 7
 • Right Click on your Desktop and select ” Personalize ” click the Window Color Tab.
 • Uncheck the Box saying ” Enable Transparency ” and then click on ” Open classic appearance properties for more color options”.
 • Then a window will open up. Apply a Standard or Basic theme from it. The Standard Windows 7 theme is more preferred.
The aero user interface certainly adds some ” Eyecandy ” to Windows 7 but certainly is a resource hog especially when, what you expect from windows 7 is more performance juice. Aero user interface squeezes your graphics or video card to its maximum. So why dont we just avoid the Windows 7 aero? if we care more about speed and performance in Windows 7. So Disabling the Aero in Windows 7 certainly adds an extra speed boost to it.
Δημοσιευμένη εικόνα
Disabling the aero theme alone in Windows 7 will really speed things up. You can know this by looking into the memory consumption when aero is turned on and off.
 • Disabling the Unwanted Visual Effects in Windows 7 to Speed Up more
 • For this right click on ” Computer” and select “Properties” from the right click menu.
 • Click on ” Advanced System Settings ” from the left pane to open up the ” System Properties ” window.
 • Select the “Advanced” tab from it. Then Under ” Performance ” click ” Settings “. Choose ” Custom: ” Options From it.
 • Now un tick all the options and select only the last four options (actually three only needed; you can un tick the second option from the last four). See the screen shot if you have any doubt.
 • Now just logoff your system and turn logon.
Even though we have tuned off the aero effects in Windows 7 still there are many unwanted visual effects that can be safely disabled to speed up windows 7 even more.
Δημοσιευμένη εικόνα
You will now notice the speed difference now.
 • Disabling the Unwanted Services to Speed up Windows 7
There are many services in windows 7 that we dont require for our daily use. There are some exceptional cases though. Services such as “print spooler” is only needed when we use a printer. If we use a printer only occasionally we can safely turn off that service in Windows 7 and turn it on only when we need to take a print.
I have previously prepared a List of services in Windows 7 that can be safely set to manual / disabled.
Disabling the unneeded services in Windows 7 can really speed up the system boot time.
 • Disable the User account control (UAC) Feature in Windows 7
 • From the Control Panel open the ” User Accounts and Family Safety ” > User Account.
 • Click the User Account Control settings link.
 • Now just Drag the Slider towards “Never Notify”.
 • Click “OK” and Reboot your system.
The User account control (UAC) feature in Windows 7 is very annoying though it says it can protect your computer from harmful virus activity etc. But if you are a daily user of your computer this windows 7 feature will be a total nuisance to you.
To Disable and Turnoff UAC in Windows 7Δημοσιευμένη εικόνα
Disabling UAC is for advanced users only its not recommend doing it if not.
 • SetUp the Windows 7 Ready Boost Service for an Extra Speed Boost
 • To configure the Ready Boost Feature in Windows 7 you need to have a High Speed Flash/USB or Pendrive with you which is ready boost compatible.
 • After plugging you pendrive, open “Computer” > Right-click the on USB Drive/Pendrive > select “Ready Boost” tab > tick the “Use this device” checkbox.
 • You can configure how much space on your USB drive/ Pendrive to be used as Ram.
The ready boost feature in Windows 7 will help you to use your flash drive or pendrive or USB drive as Ram there by improving the performance and speed of windows 7 greatly. You can certainly experience it when launching bulky applications such as Adobe Photoshop etc.
 • Turn off Unused Windows 7 Features
 • Open up ” Programs and Features ” from Control Panel.
 • Click the ” Turn Windows features on or off ” from the left pane.
 • Now uncheck all the Feature that you don’t use in Windows 7 and restart the system for the changes to take effect.
There are many feature in windows 7 that we often don]t use. Disabling these unused features in Windows 7 will really help in speeding things up.
 • Disable the Windows 7 Sidebar (Actually the Gadgets)
 • Right click on the sidebar and select ” Properties “.
 • On the properties windows untick the check box showing ” Start sidebar when Windows Starts “
 • From now on windows sidebar won’t start when windows 7 start up.
Disabling the window 7 sidebar is definitely help you to to gain a few seconds during start up time. There are many useful utilities such as the RocketDock etc. which are good application launchers.
To Disable the Sidebar in Windows 7,
 • Disable the Aero Peek and Aero Snap features in Windows 7
 • Open the Windows 7 ” Control Panel ” and double-click on ” Ease of Access Center ” icon.
 • Now click on the ” Make it easier to focus on tasks ” seen at the bottom in there
 • Now untick the check box saying ” Prevent windows from being automatically arranged when moved to the edge of the screen ” .
 • Right click on the Windows 7 taskbar and select ” Properties “.
 • Now untick the ” Use Aero Peek to preview the desktop ” option from there.
Aero Snap will help you to maximize, minimize and resize the windows just by dragging and dropping it into the screen corners.
To disable Aero Snap Feature in Windows 7,
That will now disable the Aero Snap in Windows 7.
Now To Disable the Aero Peek feature in Windows 7
The Aero Peek feature in Windows 7 helps you to peek through all open windows by hiding all other windows and showing only the outlines of all windows. Aero Peek is similar to the ” Show Desktop ” Feature in XP and Vista.
If you have followed step 3 then Aero Peek will be automatically disabled. If not,
The aero peek feature will now be disabled in windows 7.
 • Change the Power Plan To Maximum Performance
 • Double click the ” Power Options ” in the Control panel.
 • Click the down arrow showing ” Show Additional Plans ” to see the ” High Performance ” power plan
.
 • Now just activate the ” High Performance ” plan and that’s it.
 • You may go for the advanced settings for further tweaking if you want.
The Power settings in Windows 7 is not automatically set for maximum performance. By default the power plan in Windows 7 is set for a balanced performance with energy consumption on hardware. So you may not get the optimal performance from windows 7 if this is the case. So we need to change the power plan to High Performance Mode.
Δημοσιευμένη εικόνα
 • Disable the Thumbnail Preview Feature to speed up File browsing in Windows 7
 • Double Click on ” Computer ” >click on the “Organize” drop-down menu and select the “Folder and Search options”
 • Under ‘Files and Folders’ section, go to the “View” tab and tick the check box showing “Always show icons, never thumbnails” checkbox.
The thumbnail preview feature in Windows 7 will show the small thumbnails of the contents of a folder instead of showing it’s icon. But this feature really do take up some system resources. So by disabling the Thumbnail Preview feature in Windows 7 the file browsing in Windows 7 explorer can be speed up.
Δημοσιευμένη εικόναFor disabling thumbnails in Windows 7,In order to maintain your Windows 7 Performance and keep it up in Top Shape there are some very essential software’s that can help us to Speed Windows 7. I will list some of them here. You can download these utilities. But i remind you that you need to run these utilities at least once in a week. Only if you do it regularly your Windows 7 will be in top shape every day.
You can read this post which i have prepared earlier about the Top 5 Tools To Speed Up Your PC.
There you can know more about these software i mentioned now.
 • Registry Tweaks to Speed Up Windows 7
Here are some registry teaks that can be used to speed up windows 7 even more. I have complied only the safest tweaks that can be applied to your PC. Apart from speeding up windows 7 they will also add some functionality in windows like adding Copy to / Move to in right click context menu to speed up your daily tasks.

If you have the complete version of Tune Up Utilities software with you then it is the best one to keep your Windows 7 in top shape.
 • Turn OFF Windows 7 Password Protection To save a few More Seconds!!!
If you have set a password for accessing your user account in windows 7, then you need to enter it each and every time you logon to windows. Logging into windows automatically without entering any password will save you a few seconds more. If you are the only person who use your computer then i would recommend to turn this off. If that is not the case you can skip this step.
How to Automatically Logon to Windows 7 without entering any username or password
 • Turn OFF Windows 7 Screen Saver and Wallpaper
 • Right click on desktop and choose “Personalize”.
 • Click the Screen Saver link ” From the Screen Saver drop down menu, Set it to “None” and click “Apply” and then “OK”.
 • Now click on “Desktop Background” link.
 • From the “Location” drop down menu select “Solid Colors” and pick one color and click “OK”.
In order to display the wallpaper and screen saver the system needs some memory. So by disabling those two we can save a few Mega Bytes of memory.
To Disable The Screen Saver and Wallpaper in Windows 7,
 • Disable Unwanted Start Up Items and Speed Up Windows 7 Start Up
 • Type ” msconfig ” in the “RUN” option from start menu press [Enter] to open up the System Configuration Utility.
 • Now navigate to the “StartUp” tab.
 • Untick the Entries which are not needed
This really matters when you have installed a lot of softwares on your PC. Many software such as AcdSee will run services such as device detector etc during the system start up. These are of no use actually for most windows users. So preventing such services from starting up during the start up of windows 7 can result in quicker start Ups. This will actually save some seconds during windows 7 start up.
 • Disable Unwanted System Sounds in Windows 7

  To disable the system sounds in Windows 7,
 • Type mmsys.cpl in RUN From the Windows 7 Startmenu search box and press [Enter].
 • Navigate to the “Sounds” tab.
 • Now from under “Sound Scheme:” select “No Sounds” > Click “Apply” > “OK”.
 • You can keep some of your favorite sounds turned on if you want, but sounds played during the Windows 7 start up, shutdown, Logon, logoff, start navigation etc should be set to none if you want some real speed boost.
Δημοσιευμένη εικόνα

In order to play the sounds you hear in windows 7, system resources are being utilized. So if you can disable these sound effects you can gain some speed and also free some system resources too.

Thats it! following all these steps will certainly boost the speed and performance of your windows 7 operating system.
smartestcomputing.us.com
 • Αυτό αρέσει στον(ην) Lifehacker