Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρησιμοποιούμε cookies που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site. Λεπτομέρειες                                                                                                             Αποδοχή

Καλωσήρθατε Eπισκέπτη / Welcome Guest


Σύνδεση »  

Εγγραφή Τώρα!
Καλώς ήρθατε στο Lifehack.gr, όπως οι περισσότερες διαδικτυακές κοινότητες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να δημοσιεύσετε στην κοινότητα, μην ανησυχείτε είναι μια απλή δωρεάν διαδικασία με ελάχιστες πληροφορίες από εσάς.
 • Δημιουργήστε νέα θέματα και απαντήστε σε άλλους.
 • Παρακολουθήστε θέματα και συζητήσεις και λάβετε ενημερώσεις στο email σας.
 • Αποκτήστε την σελίδα προφίλ σας και κάντε νέους φίλους.
 • Στείλτε προσωπικά μηνύματα σε άλλα μέλη.
 
Guest Message by DevFuse

Εναλλαγή κατηγορίας Νέος Κανονισμός Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr ή .ελ

Δημοσιεύθηκε από:  Lifehacker @ 27 Μάρτιος 2018 - 06:12 μμ

H Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε την έκδοση νέου κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr ή .ελ..

 

Μέσω του νέου Κανονισμού, η ΕΕΤΤ καθορίζει τους κανόνες για την εκχώρηση και διαχείριση του νέου Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ καθώς και την τιμολογιακή πολιτική για τις χρεώσιμες πράξεις που αφορούν τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ.

 

Η εκχώρηση των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ, θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, όπου το πρώτο στάδιο θα διαρκέσει τρείς μήνες. Κατά την διάρκεια του πρώτου σταδίου, τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ, θα εκχωρούνται βάσει συγκεκριμένων περιορισμών.

 

Παράλληλα, η ΕΕΤΤ προβαίνει σε τροποποίηση των τελών των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr, όπου το μεταβλητό πεδίο αποτελείται από δύο χαρακτήρες. Το τέλος εκχώρησης ή ανανέωσης ονομάτων χώρου δύο χαρακτήρων που καταβάλουν οι Καταχωρητές στην ΕΕΤΤ μειώνεται από πεντακόσια (500€) ευρώ σε τριακόσια (300€) ευρώ.

 

Επίσης, ετήσιο τέλος ύψους εκατό ευρώ (100€) θα επιβάλλεται σε όλους τους καταχωρητές. Το εν λόγω τέλος θα εισάγεται αυτόματα στο σύστημα προπληρωμών του Μητρώου την 20η Ιανουαρίου κάθε έτους.

 

Ο Κανονισμός έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ θα καθορισθεί με μεταγενέστερη Απόφαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γρηγόρης Καρίμαλης
Τμ. Δημοσίων Σχέσεων ΕΕΤΤ,
Τ: 210 6151013
E: gkarimalis@eett.gr

 

 

 

Πηγή: https://www.eett.gr/.../news_0792.html


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Κρυπτονομίσματα και Bitcoin - Μια σύντομη ανάλυση για «αρχάριους»

Δημοσιεύθηκε από:  Lifehacker @ 16 Μάρτιος 2018 - 08:10 μμ

5a5368132000002b0057cf46.jpeg

 

To 2017, είναι μια χρονιά, που αρκετοί από εμάς ακούσαμε ή μάθαμε για το ‘’bitcoin’’. Τι είναι ακριβώς και τι κρύβεται πίσω από αυτό; Παρακάτω θα γίνει μια σύντομη-εισαγωγική ανάλυση για να κατανοήσουμε όλοι περί τίνος πρόκειται.

 

Το bitcoin, ανήκει σε μια κατηγορία που ονομάζεται ‘’κρυπτονόμισμα’’ (cryptocurrency). Το κρυπτονόμισμα, είναι ένα ψηφιακό ή εικονικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο λειτουργεί ως μέσο συναλλαγών, όπως δηλαδή ένα οποιοδήποτε νόμισμα. Δηλαδή, τείνει να πάρει την μορφή χρήματος. Το βασικό όμως στοιχείο ενός κρυπτονομίσματος, είναι ότι στηρίζεται στις αρχές της κρυπτογραφίας (cryptography), μιας μεθόδου που δεν επιτρέπει σε τρίτα πρόσωπα να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία.

 

Σε σχέση με τη βασική δομή ενός κρυπτονομίσματος, αυτό που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κεντρική αρχή να το ελέγχει. Στα κυρίαρχα νομίσματα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, όπως το δολάριο και το ευρώ, υπάρχουν κεντρικές αρχές όπως π.χ. η κεντρική τράπεζα, η κυβέρνηση κλπ. που καθορίζουν και ελέγχουν το νόμισμα. Έτσι, το κρυπτονόμισμα, φαίνεται να λειτουργεί ως ένα αποκεντρωμένο σύστημα δίχως τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των κεντρικών αρχών. Ωστόσο, παρόλο που δεν υπάρχει κάποια κεντρική αρχή να εκδίδει το κρυπτονόμισμα, αυτοί που στην ουσία το εκδίδουν , είναι οι λεγόμενοι ‘’miners’’ και με απλά λόγια πρόκειται για άτομα ( ο καθένας μπορεί να το επιχειρήσει) που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των υπολογιστών για να εκδώσουν κάποια ‘’εικονική’’ ποσότητα κρυπτονομισμάτων (επειδή η ακριβής ανάλυση της κρυπτογραφίας και της έννοιας του ‘’mining’’ μπορεί να δυσκολέψει την κατανόηση του άρθρου, θα αναλυθεί σε επόμενα άρθρα). Πέρα από τους miners, κάποια άλλα κρυπτονομίσματα απλά χρησιμοποιούν εναλλακτική τεχνολογία και γνωστοποιούν εξαρχής τη συνολική ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που διαθέτουν στην αγορά.

 

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να αναφέρουμε συνοπτικά, μερικά βασικά στοιχεία ενός κρυπτονομίσματος.

1) Απουσία κεντρικής αρχής

2) Ανωνυμία συναλλαγών και χρήση δίχως προσωπικά στοιχεία

3) Μικρό κόστος συναλλαγών χωρίς δέσμευση ποσού

4) Αποστολή κρυπτονομίσματος δίχως περιορισμό τόπου και χρόνου

5) Το απόθεμα των κρυπτονομισμάτων είναι γνωστό σε όλους και οποισδήποτε μπορεί να συμμετέχει στην έκδοσή του

6) Χρήση της τεχνολογίας για την απλούστευση και βελτίωση

Όπως παρατηρούμε, το κρυπτονόμισμα έχει αρκετά στοιχεία του χρήματος και υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις και ηλεκτρονικά καταστήματα που το δέχονται σαν χρήμα για τις αγορές. Όμως, η πορεία μέχρι τώρα, μας δείχνει ότι το κρυπτονόμισμα έχει μορφή περιουσιακού στοιχείου με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1000 διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Μερικά από τα πιο γνωστά, που ακούμε πιο συχνά, είναι το bitcoin, το ethereum, το ripple, το litecoin και πολλά άλλα.

 

Ενδεικτικά, ας πάρουμε το παράδειγμα του bitcoin. Πρόκειται για το πρώτο πετυχημένο κρυπτονόμισμα που παρουσιάστηκε από το 2009. Το 2014 και το 2015, μπορούσε να το αγοράσει κάποιος κατά μέσο όρο, σε τιμή κάτω από 500 δολάρια. Το 2016, άρχιζε να παρουσιάζει μια ανοδική πορεία και στις αρχές του 2017, άρχισε να ξεπερνάει τα 1000 δολάρια. Από το καλοκαίρι του 2017, η τιμή αρχικά διπλασιάστηκε, ξεπερνώντας τα 2000 δολάρια, ενώ φτάνοντας το Σεπτέμβρη του 2017, το 1 bitcoin άξιζε κοντά 5000 δολάρια. Ωστόσο, το επόμενο και τελευταίο τρίμηνο του 2017, φαίνεται να είναι το αποκορύφωμα του bitcoin, καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου, η τιμή του ξεπέρασε οριακά τα 20.000 δολάρια στιγμιαία. Ύστερα από αυτήν την τρομερή άνοδο, άρχισε να μειώνεται, ακολουθώντας μια σταθερή πορεία στα 13.000-13.500 δολάρια. Έτσι, όποιος είχε αγοράσει bitcoin το διάστημα 2014-2015, τώρα θα μπορούσε να τα πουλήσει σε τιμή περίπου 40 φορές υψηλότερη.

 

Με βάση τα παραπάνω αλλά και από αρκετές μαρτυρίες διεθνώς, τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν μέχρι στιγμής κερδοσκοπικά. Άλλες απόψεις, θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα στηρίζουν τις παράνομες δραστηριότητες και τη φοροδιαφυγή εξαιτίας της ανωνυμίας και της απουσίας της κεντρικής αρχής ελέγχου. Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να συμπεράνουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που είναι αρκετά ευμετάβλητα, έτσι ώστε να αντικαταστήσουν το ‘’παραδοσιακό χρήμα’’. Ωστόσο, η τεχνολογία και η καινοτομία που κρύβεται από πίσω, έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Το 2018, θα είναι μια χρονιά που θα μας δείξει ενδεχομένως ποια θα είναι η πορεία των κρυπτονομισμάτων και αν ήρθαν για να μείνουν.

 

Μιχάλης Δραμιτινός Οικονομολόγος-Εκπαιδευτικός

 

ΠΗΓΗ: https://www.huffingt...4b0df0de8b06be8


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Η ξανθιά στο αποκριάτικο πάρτυ…

Δημοσιεύθηκε από:  basw_k @ 23 Φεβρουάριος 2018 - 07:55 μμ

gorila.jpg

 

Ένα αντρόγυνο είναι καλεσμένο σε ένα αποκριάτικο πάρτυ μασκέ. Η ξανθιά σύζυγος έχει αρχίσει να υποπτεύεται πως ο άντρας της την κερατώνει και του λέει πως έχει πονοκέφαλο και δεν θέλει να πάει στο πάρτυ. Αυτός της λέει πως δεν μπορεί να μην πάει γιατί τον περιμένουν οι φίλοι του. Βάζει λοιπόν μία στολή γορίλα που είχε και ξεκινάει για το πάρτυ μόνος. Μετά από λίγο σηκώνεται και η ξανθιά σύζυγος, βάζει τη δεύτερη στολή που έχει αγοράσει κρυφά από τον άντρα της για να μην την αναγνωρίσει και ξεκινά και αυτή για το πάρτυ.

Φτάνοντας στο πάρτυ, εντοπίσει τον σύζυγο-γορίλα να πειράζει άλλες μασκαρίνες, να κάνει τρέλες μαζί τους, να χορεύει με όλες, να τις χουφτώνει και άλλα τέτοια… Τον πλησιάζει και αυτή, που είχε τον σκοπό της και έτσι όπως είναι μεταμφιεσμένη αρχίζει να χορεύει μαζί του και να του τρίβεται επίμονα. Αυτός της προτείνει να πάει μαζί του στο πάνω δωμάτιο και εκείνη ευχαρίστως τον ακολουθεί. Βρέθηκαν σ’ ένα δωμάτιο και έτσι όπως ήταν με τις μάσκες το έκαναν για όλο το βράδυ όπως ποτέ στο παρελθόν. Πριν ξημερώσει όμως έφυγε η ξανθιά χωρίς να φανερωθεί.

Έφτασε πρώτη στο σπίτι και τον περίμενε για να ακούσει τι εξηγήσεις θα της έδινε. Όταν επέστρεψε τον ρώτησε:

«Πως τα πέρασες κύριε γορίλα;»
«Τα συνηθισμένα..» της λέει αυτός «…με τα παιδιά ήμουν και παίζαμε χαρτιά.»
«Α, τα συνηθισμένα…» λέει αυτή με ένταση.
«Αφού ξέρεις ότι δεν περνάω καλά αν δεν είμαστε μαζί» συνεχίζει αυτός.
«Δηλαδή δεν χόρεψες, ούτε φλέρταρες;» τον ρώτησε εκείνη που ήταν έτοιμη να τον αρχίσει.
«Αφού σου λέω πως κλειδωθήκαμε σε ένα δωμάτιο και παίζαμε χαρτιά όλο το βράδυ… Όμως κάτσε να σου πω τι συνέβη στον Γιώργο που του δάνεισα τη στολή του γορίλα!

 

 


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Νέα επίθεση μέσω αρχείων Word, χωρίς μακροεντολές

Δημοσιεύθηκε από:  Lifehacker @ 23 Φεβρουάριος 2018 - 07:30 μμ

Μια νέα τεχνική για να μολύνουν τους χρήστες με κακόβουλο λογισμικό ανακάλυψαν οι μηχανικοί ασφάλειας πρόσφατα. Ενώ η επίθεση αυτή βασίζεται στο να έχουν οι χρήστες ανοιχτά έγγραφα του Word, δεν απαιτείτε η χρήση και εκτέλεση μακροεντολών για να περάσει το malware στον υπολογιστή τους.

 

Hack-613x336.jpg

 

Οι ερευνητές της Trustwave Spiderlabs λένε ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική πολλαπλών φάσεων, χωρίς μακροεντολές, για να μολύνουν τους χρήστες με ένα πρόγραμμα υποκλοπής κωδικών πρόσβασης. Επί του παρόντος, τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο μία ομάδα χρησιμοποιεί αυτήν την μέθοδο, αλλά δεν θα αργήσει να υιοθετηθεί και από άλλες.

 

Ο τρόπος λειτουργίας του malware περιγράφεται παρακάτω και βασίζεται σε μεγάλο αριθμό πόρων (DOCX, RTF, HTA, VBScript και  PowerShell)..

 • Το θύμα λαμβάνει ένα email ανεπιθύμητης αλληλογραφίας με συνημμένο αρχείο DOCX.
 • Ο χρήστης κατεβάζει και ανοίγει το αρχείο DOCX.
 • Το αρχείο DOCX περιέχει την τεχνολογία OLE(Object Linking And Embedding).
 • Το OLE μεταφορτώνει και ανοίγει ένα αρχείο RTF (μεταμφιεσμένο ως DOC).
 • Το αρχείο DOC χρησιμοποιεί την ευπάθεια CVE-2017-11882 .
 • Ο κακόβουλος κώδικα εκτελεί μια γραμμή εντολών MSHTA.
 • Η γραμμή εντολών MSHTA κατεβάζει και εκτελεί ένα αρχείο HTA.
 • Το αρχείο HTA περιέχει ένα VBScript που αποσυμπιέζει ένα PowerShell script.
 • Το PowerShell κατεβάζει και εγκαθιστά τον λογισμικό υποκλοπής κωδικών πρόσβασης.
 • Το κακόβουλο λογισμικό κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης από προγράμματα περιήγησης, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και FTP client.
 • Το κακόβουλο λογισμικό μεταφορτώνει τα δεδομένα σε έναν απομακρυσμένο server.

Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει κάποιος ασφαλείς είναι αν με κάποιο τρόπο σταματήσει μια από της παραπάνω φάσης του malware. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο ευκολότερος τρόπος είναι να ενημερώνετε τα Windows και το Office (Word,Excel κλπ).

 

Το security patch Ιανουαρίου 2018 διορθώνει την ευπάθεια αυτή και συνιστάται να εγκατασταθεί από όλους τους χρήστες.

 

ΠΗΓΗ: https://secnews.gr/1...s-makroentoles/

 


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Βρωμύλοι γύφτοι

Δημοσιεύθηκε από:  basw_k @ 20 Ιανουάριος 2018 - 11:12 μμ

lifehack.gr.jpg

 

 


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό κατόχων κινητών σε περιοχές χωρίς σήμα

Δημοσιεύθηκε από:  Lifehacker @ 02 Ιανουάριος 2018 - 09:54 πμ

kinito-tilefono-smartphone-sms.jpg

 

Ερευνητές του Universidad de Alicante (UA) ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία η οποία καθιστά δυνατό τον εντοπισμό κατόχων κινητών που έχουν βρεθεί σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς σήμα, επιτρέποντας, σε περίπτωση που έχουν πάθει κάποιο ατύχημα, χαθεί ή αποκλειστεί, την έγκαιρη διάσωσή τους.

 

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι εμφανή, τόσο σε περιπτώσεις προβλήματος σε απομακρυσμένες περιοχές, όσο και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών που έχουν επηρεάσει τις υποδομές κινητής τηλεφωνίας.

«Σχεδιάσαμε μια εφαρμογή η οποία μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε smartphone και η οποία, χωρίς σήμα, εκπέμπει ένα σήμα WiFi το οποίο με τη σειρά του λειτουργεί ως σήμα κινδύνου σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων» εξηγεί ο δημιουργός της τεχνολογίας και καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου, Χοσέ Άνχελ Μπερνά.

 

Το σήμα αυτό περιέχει τις συντεταγμένες του χρήστη που υπέστη το ατύχημα ή χάθηκε και ένα σύντομο μήνυμα το οποίο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες, όπως «έχω τραυματιστεί», «χρειάζομαι βοήθεια» κλπ. Για τον εντοπισμό του σήματος αυτού χρησιμοποιείται μια φορητή συσκευή- δέκτης, την οποία μπορεί να έχουν μαζί σωστικά συνεργεία, καταφύγια/ σταθμοί βοήθειας στην περιοχή κ.α. Η συσκευή αυτή έχει μια μικρή κεραία και συνδέεται με τα smartphones των σωστικών συνεργείων.

 

Όταν σημειωθεί το ατύχημα, το μόνο που έχει να κάνει το θύμα είναι να ενεργοποιήσει την εφαρμογή, η οποία θα εκπέμπει το σήμα κινδύνου περιοδικά- για ώρες, ή ακόμα και ημέρες, ακόμα και αν ο κάτοχος της συσκευής είναι αναίσθητος, παρέχοντας τις συντεταγμένες της τοποθεσίας του.

 

Σύμφωνα με τον Μπερνά, έχουν γίνει ήδη δοκιμές επί του πεδίου (ένα λειτουργικό πρωτότυπο είχε αναπτυχθεί στις αρχές του 2016) σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες διάσωσης και τις ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας, με «ενδιαφέροντα» αποτελέσματα: Όπως διαπιστώθηκε, η συσκευή μπορούσε να πιάσει το σήμα κινδύνου που εξέπεμπε το smartphone σε απόσταση δύο-τριών χιλιομέτρων, αν και θεωρείται πως είναι εφικτή η αύξηση της εμβέλειάς του.

 

Όπως τονίζει ο Μπερνά, μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων του συστήματος- που, όπως υπογραμμίζει, είναι το πρώτο του είδους του (χρήση WiFi για γεωεντοπισμό συσκευής) στον κόσμο- είναι ότι δεν απαιτείται οπτική επαφή, ενώ είναι επίσης ιδιαίτερα οικονομικό σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα που εντοπίζουν θέσεις κινητών από το σήμα τους, μέσω τριγωνισμού: Ο δέκτης έχει κόστος που επιτρέπει την εμπορική αξιοποίησή του στα 600 δολάρια, εάν χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό συνεργείων διάσωσης.

 

Πηγή: http://www.naftempor...oxes-xoris-sima


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google μαθαίνει όπως οι άνθρωποι

Δημοσιεύθηκε από:  Lifehacker @ 16 Δεκέμβριος 2017 - 02:28 μμ

201611301632236739-735x426.jpg

 

Ένα πρόγραμμα γενικής τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε η βρετανική εταιρεία DeepMind, θυγατρική της Google, μπορεί να μαθαίνει με πιο φυσικό τρόπο όπως ένας άνθρωπος, χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες γνώσεις του για να λύσει τα επόμενα προβλήματα.

 

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέφεραν ότι το νέο πρόγραμμα -που τα καταφέρνει σχεδόν εξίσου καλά όσο ένας άνθρωπος- έχει πλέον ξεπεράσει προηγούμενες δυσκολίες, που ταλάνιζαν τη διαδικασία μάθησης από τις μηχανές.

 

Το πιο βασικό βήμα προόδου είναι ότι το πρόγραμμα μαθαίνει να λύνει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, βασιζόμενο σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησε στην πορεία, χωρίς να ξεχνά τη συσσωρευθείσα εμπειρία του.

 

Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν μηχανήματα με γενική τεχνητή νοημοσύνη, που να αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη νοημοσύνη με απόλυτα φυσικό και ολοκληρωμένο τρόπο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό.

 

«Αν πρόκειται να έχουμε προγράμματα υπολογιστών που είναι πιο έξυπνα και πιο χρήσιμα, τότε θα πρέπει να διαθέτουν την ικανότητα να μαθαίνουν με διαδοχικό τρόπο», δήλωσε ο ερευνητής της DeepMind Τζέημς Κιρκπάτρικ.

 

Η ικανότητα να θυμούνται παλιές γνώσεις και δεξιότητες, τις οποίες μετά αξιοποιούν στην επίλυση των επόμενων προβλημάτων, είναι κάτι που γίνεται φυσικά στους ανθρώπους, αλλά όχι στις μηχανές μέχρι στιγμής. Οι περισσότεροι υπολογιστές με τεχνητή νοημοσύνη βασίζονται στα λεγόμενα νευρωνικά δίκτυα, που π.χ. μαθαίνουν να παίζουν σκάκι ή πόκερ μέσω ατελείωτων δοκιμών ορθού-λάθους. Όμως, για να μάθει ένα άλλο παιγνίδι αργότερα, ο «έξυπνος» υπολογιστής πρέπει προηγουμένως να σβήσει ό,τι είχε μάθει για τα προηγούμενα παιγνίδια (κάτι που ονομάζεται «καταστροφική λήθη»).

 

Η νέα μελέτη κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πάψουν οι υπολογιστές να ξεχνάνε τα χρήσιμα πράγματα που έμαθαν. Οι ερευνητές εμπνεύσθηκαν από τη νευροεπιστήμη, η οποία δείχνει ότι τα ζώα -και ο άνθρωπος- μαθαίνουν συνεχώς να διατηρούν στον εγκέφαλό τους εκείνες τις νευρωνικές συνδέσεις που αφορούν γνώσεις του παρελθόντος κρίσιμες για την επιβίωσή τους (π.χ. πώς να κρύβονται από τους θηρευτές ή πώς να βρίσκουν τροφή).

 

Κατά τον ίδιο τρόπο, η νέα μέθοδος μηχανικής μάθησης, προτού προχωρήσει στο επόμενο πρόβλημα, ξεχωρίζει ποιες συνδέσεις του νευρωνικού δικτύου του υπολογιστή είναι οι πιο σημαντικές για ό,τι έχει μάθει έως εκείνη τη στιγμή, προκειμένου αυτές να μην αλλάξουν ή σβησθούν, όταν προστεθούν οι νέες γνώσεις.

 

Έτσι, η μηχανή μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει ό,τι έχει μάθει, όπως έδειξαν τα πειράματα, στα οποία το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης κλήθηκε να παίξει διάφορα βιντεοπαιγνίδια. Χάρη στις γνώσεις από το ένα παιγνίδι, η μηχανή μπορούσε να μάθει ταχύτερα να παίζει τα επόμενα παιγνίδια, όπως κάνουν και οι άνθρωποι.

 

Όμως, προς το παρόν, παραμένει ασαφές αν, χάρη στη νέα μέθοδο, μπορεί να μάθει να παίζει όχι μόνο πιο γρήγορα αλλά και πιο καλά πολλά διαφορετικά παιγνίδια, από ό,τι θα έκανε αν -με την παραδοσιακή μέθοδο- ειδικευόταν σε ένα μόνο παιγνίδι

 

«Δείξαμε ότι (το πρόγραμμα) μπορεί να μάθει διαδοχικά να κάνει διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν έχουμε δείξει ότι μπορεί να τα κάνει καλύτερα, επειδή τα έχει μάθει διαδοχικά. Συνεπώς υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης», δήλωσε ο Κιρκπάτρικ. Αναγνώρισε πάντως ότι «απέχουμε ακόμη πραγματικά πολύ από μία γενική τεχνητή νοημοσύνη και είναι πολλές οι επιστημονικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπερασθούν».

 

ΠΗΓΗ: https://www.newsbeas...opos-i-anthropi


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο. έλεγχοι για ανασφάλιστα

Δημοσιεύθηκε από:  Lifehacker @ 06 Σεπτέμβριος 2017 - 06:51 μμ

CARS.jpg

 

Είτε έχουμε ασφαλίσει το όχημά μας, είτε όχι, ας ελέγξουμε αν η ασφάλειά μας δεν έχει… χαθεί στο χάος της γραφειοκρατίας και έχει βεβαιωθεί κάποιο πρόστιμο.

 

Πάνω από 1.000.000 πρόστιμα-παράβολα έχουν αναρτηθεί στo Taxis, στα ΑΦΜ των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων.

 

Όμως πολλά από αυτά δεν είναι ανασφάλιστα, ή ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους λίγο πριν αναρτηθεί το πρόστιμο, οπότε αυτό δεν ισχύει. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι ο κάτοχος να απευθυνθεί στην εταιρεία που ασφάλισε το αυτοκίνητό του, ώστε να κάνουν μαζί το ανάλογο αίτημα διαγραφής από τη λίστα.

 

Ομως πως μπορούμε να ελέγξουμε αν το όχημα μας δε βρίσκεται (ή βρίσκεται) στη λίστα των ανασφάλιστων που έχει το Υπουργείο Οικονομικών.

 

2017-09-06_194928.png

 

Πατήστε ΕΔΩ και άμεσα θα το μάθετε!

 

 

Με το παραπάνω Link συνδέεστε με το site του “Επικουρικού Κεφαλαίου”. Εκεί συμπληρώνετε το ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας, συμπληρώνεται και τον κωδικό ασφαλείας (για να διαπιστώσει το σύστημα οτι είστε πραγματικός επισκέπτης και όχι Robot) και άμεσα μαθαίνετε την απάντηση.


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Ανεκδοτάκια... ~ Με κακιούλες (Μέρος 5ον)

Δημοσιεύθηκε από:  basw_k @ 24 Αύγουστος 2017 - 08:09 πμ

heymatina_b1.jpg

 

- Όσο πας και ομορφαίνεις...
- Αλήθεια;
- Ναι, συνέχισε να απομακρύνεσαι!
~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
- Γεια σας, θα ήθελα να αγοράσω ένα ζωάκι.
- Μάλιστα, τι ακριβώς έχετε επιλέξει;
- Να, αυτή την φώκια θέλω!
- Αυτή είναι η ταμίας...
~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
- Η Άννα κεράτωσε τον Νίκο ρε...

- Ποιά ρε, αυτή η χοντρή;;;
- Κι όμως ρε..
- Ήσυχη φαίνονταν ρε, δεν έδινε δικαίωματα!
- Τα ήσυχα ιπποποταμάκια να φοβάσαι...

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Μπαμπά είμαι στα αλήθεια τόσο άσχημη;
- Σου έχω πει 100 φορές να μην με λες μπαμπά στον δρόμο

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

«Οι γυναίικες πρέπει να έχουνε πιασίματα.
Τα κόκαλα είναι για τους σκύλους».
-Μαρία 186 κιλά-

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

Αψούυυυυυυ... Νίκο πες μου έναν τριψήφιο αριθμό
- 000.....
- Μααα ....
 -Δεν σε σκέφτεται κανείς μωρή σαύρα!!!

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Γραφείο γνωριμιών;
- Μάλιστα.
- Σας έστειλα φωτό για να μου βρείτε μία να πηδήξω.
- Α μάλιστα, σας βρήκα μια ωραιοτάτη.
- Γυναίκα;
- Ταράτσα.

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Που την πας την κατσίκα;
- Σκυλί ειναι καλέ.
- Το σκύλο ρώτησα μαντάμ.

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Έχετε κολάν XXL;
- Ναι βεβαίως
- Γιατί;

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Κούκλα σε κάνει το ποτό!
- Μα δεν πίνω...
- To ξέρω, πίνω εγώ..

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια

Εναλλαγή κατηγορίας Ανεκδοτάκια... ~ Με κακιούλες (Μέρος 4ον)

Δημοσιεύθηκε από:  basw_k @ 24 Αύγουστος 2017 - 08:07 πμ

xontri funny.jpg

 

- Στην Ινδία θα ήσουν ιερή.
- Αχ, ευχαριστώ πολύ.
- Είσαι και χαζή πανάθεμά σε!

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
- Πέρνα μέσα μωρή αρκούδα.
- Είστε σίγουρα διαιτολόγος;

 ~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
- Πότε καταλαβαίνει μια γυναίκα οτι έχει παχύνει πολύ;

- Όταν, ενώ κάνει ηλιοθεραπεία, πέντε μέλη της GreenPeace προσπαθούν να την τραβήξουν μέσα στη θάλασσα…

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Mωράκι μου νομίζεις ότι είμαι χοντρή;
- Θα στο πω στ' αυτί.
- Πέστο μου στο άλλο. Απ' αυτό δεν ακούω καλά.
- Καλά, δεν με λυπάσαι που πρέπει να κάνω το γύρο...;

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Αγάπη μου, νομίζω ότι υποτιμας ένα απο τα παιδιά μας.
- Eγώ;; Ποιο;; Τον Κώστα, την Εύα ή τον χοντρό;

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Πώς θα σε αναγνωρίσω;
- Είμαι κοντή, χοντρή, με σπυράκια και γυαλιά! Εσύ;
- Εγώ δεν θα’ρθω.

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~
 
Έρχεται ο άλλος γυμνασμένος 1,50 και καμαρώνει πως έγινε "ντουλάπα"....

Παπουτσοθήκη λέγεται αυτό φίλε..

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Ζαχαροπλάστης ειναι ο πατέρας σου;
- Ναι...
- Τον αφηνεις να πουλησει τιποτα;

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Πωπω χάλια είσαι.
- Άσε ναι ειμαι κρυωμένη.
- Τι, είσαι και κρυωμένη;

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

- Ελάτε να καθίσετε που είστε έγκυος...
- Δεν είμαι έγκυος!
- Ελάτε να καθίσετε να χωνέψετε.

~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Σχόλια 0: Δείτε τα σχόλια


Powered by Unreal Portal v3.0.2 © 2011 Unreal Solutions