Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήρθατε Eπισκέπτη / Welcome Guest


Σύνδεση »  

Εγγραφή
Καλώς ήρθατε στο Lifehack.gr, όπως οι περισσότερες διαδικτυακές κοινότητες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να δημοσιεύσετε στην κοινότητα, μην ανησυχείτε είναι μια απλή δωρεάν διαδικασία με ελάχιστες πληροφορίες από εσάς.
 • Δημιουργήστε νέα θέματα και απαντήστε σε άλλους.
 • Παρακολουθήστε θέματα και συζητήσεις και λάβετε ενημερώσεις στο email σας.
 • Αποκτήστε την σελίδα προφίλ σας και κάντε νέους φίλους.
 • Στείλτε προσωπικά μηνύματα σε άλλα μέλη.
 
Guest Message by DevFuse

Φωτογραφία
- - - - -

Format και εγκατάσταση των Windows Xp


 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
 • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 assos

assos

  Advanced Member

 • Members
 • 30 Δημοσιεύσεις:
 • Χώρα / Country: Country Flag

Δημοσιεύθηκε 15 Ιανουάριος 2018 - 11:21 πμ

Σε αυτό το μάθημα θα μάθετε την διαδικασία του format (διαμόρφωσης) μέσω του CD των Windows XP. Το format (διαμόρφωση), αυτό που κάνει είναι να 'φτιάχνει' τον δίσκο με έναν συγκεκριμένο τρόπο ούτως ώστε να μπορούν να τροποποιηθούν τα δεδομένα του που θα χαρακτηρίζουν τα αρχεία. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαμόρφωσης εκ των οποίων το πιο δημοφιλές είναι το NTFS των Windows. Άλλες είναι το κλασικό FAT32, το ext3 του Linux κτλ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! με το format χάνονται όλα τα αποθηκευμένα αρχεία στον δίσκο. Η επαναφορά των αρχείων είναι σχεδόν αδύνατη. Συχνό λάθος είναι, να μην έχουμε αντιγράψει τα σημαντικά αρχεία σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο, καθώς και να μην έχουμε τους οδηγούς (drivers) που θα πρέπει να εγκατασταθούν αμέσως μετά το φορμάτ, όπως πχ. για να αναγνωριστεί η κάρτα ήχου του υπολογιστή, και άλλες περιφερειακές συσκευές όπως οι δρομολογητές (routers) για σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης αν σταματήσουμε το format, ενώ έχει ξεκινήσει, υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί και ο δίσκος.

Ρύθμιση του υπολογιστή

1.Πρώτα από όλα θα πρέπει να μπούμε στο BIOS του υπολογιστή. Στους περισσότερους υπολογιστές αυτό θα γίνει αφού κάνουμε επανεκκίνηση και πατήσουμε το πλήκτρο Delete. Σε μερικούς χρειάζεται να πατήσουμε το F2 ή το Control S (συνήθως στην έναρξη υπάρχει μήνυμα που μας λέει τι πρέπει να πατήσουμε για να μπούμε στο BIOS). Στο BIOS θα ορίσουμε το DVD/CD-drive ως first boot device, ούτως ώστε να ανιχνεύσει το CD των Windows και να κάνει εκκίνηση από αυτό. Βάζουμε το CD των Windows XP στο CD/DVD drive, κάνουμε αποθήκευση τις ρυθμίσεις μας και επανεκκίνηση, και είμαστε πια έτοιμοι να προχωρήσουμε.

Η διαδικασία με το CD

2.Μας βγάζει αργότερα μια μαύρη οθόνη που θα πρέπει να πατήσουμε ένα (οποιοδήποτε) πλήκτρο. Για να κάνει boot (εκκίνηση) από το cd.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-3a.JPG   3,1ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

3.Στη συνέχεια ο υπολογιστής θα φορτώσει τα αρχεία εγκατάστασης. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-4.JPG   5,78ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

4.Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μας βγάζει σε ένα menu και μας καλώς ορίζει στην εγκατάσταση των Windows ΧΡ. Πατάμε Enter και συνεχίζουμε.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-5.JPG   17,01ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

5.Στην επόμενη οθόνη θα συναντήσουμε το Windows Xp Lincensing Agreement (Άδεια Χρήσης), το διαβάζουμε προσεχτικά και αφού συμφωνήσουμε με τους όρους πατάμε F8.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-6a.JPG   51,88ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

6.Στην συνέχεια θα προετοιμάσουμε τον σκληρό μας δίσκο για να κάνουμε την εγκατάσταση των Windows Xp. Εδώ βλέπουμε μια λίστα με τους σκληρούς δίσκους και τα διαμερίσματα(partitions) που έχουμε κάνει.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-7.JPG   29,96ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

7.Τώρα πατάμε το πλήκτρο D για να διαγράψουμε ένα διαμέρισμα(έτσι θα διαγράφουν και όλα τα δεδομένα που είχαμε προηγουμένως, για αυτό καλό είναι να έχουμε κάνει από πριν ένα αντίγραφο ασφαλείας, να έχουμε δηλαδή αποθήκευση τα δεδομένα μας σε cd ή dvd). Tο Windows Setup θα μας προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διαγραφής του partition και αφού συμφωνήσουμε πατάμε Enter.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-8.JPG   32,94ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

8.Για να ολοκληρώσουμε την διαγραφή πατάμε L. Αφού μας βγάλει την παρακάτω οθόνη.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-9.JPG   19,93ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

9.Θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη οθόνη (στην λίστα με τα διαμερίσματα και τον σκληρό δίσκο). Θα δούμε στην λίστα ένα Unpartitioned space το οποίο εμείς θα το επιλέξουμε και θα πατήσουμε το πλήκτρο C για να δημιουργηθεί ένα νέο διαμέρισμα.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-10.JPG   27,85ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

10.To windows setup θα μας ρωτήσει για το μέγεθος του διαμερίσματος, πατάμε Enter και συνεχίζουμε.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-11.JPG   23,63ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

11.Για μια ακόμη φορά θα επιστρέψουμε στην λίστα με τα διαμερίσματα(εδώ C:). Αφού επιλέξουμε το διαμέρισμα που θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows Χp πατάμε Enter.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  12.JPG   29,92ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

12.Τώρα θα επιλέξουμε ποιο File system επιθυμούμε. Θα επιλέξουμε NTFS file system <Quick>. Πατάμε Enter και συνεχίζουμε.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-13a.JPG   25,51ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

13.Το Windows setup θα πραγματοποιήσει ένα format στο διαμέρισμα, μετά από αυτό το στάδιο ο σκληρός δίσκος θα είναι ολοκληρωτικά άδειος.

 

Ο δίσκος θα συνεχίσει με την εγκατάσταση των απαραίτητων αρχείων για να εγκατασταθούν τα Windows XP από την αρχή.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-14a.JPG   18,52ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

14.Τώρα το windows setup θα αντιγράψει κάποιους φακέλους και αρχεία από το cd που είναι απαραίτητα για να αρχίσει η εγκατάσταση των Windows Xp. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-15a.JPG   17,2ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

15.Όταν τελειώσει και αυτή η διαδικασία το Windows setup θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή. Μην πατήσετε τίποτα. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να κάνει την επανεκκίνηση μόνο του.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-16.JPG   21,5ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

16.Μετά από όλα αυτά θα αρχίσει η εγκατάσταση των Windows Xp. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να εγκατασταθούν θα είναι 40-60 λεπτά. Θα χρειαστεί να κάνετε μόνο μερικές επιλογές. Όπως να βάλετε ημερομηνίες και τον αριθμό αδείας σας.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  500px-17.JPG   35,43ΚB   0 Αριθμός λήψεων

 

Είμαστε έτοιμοι!

 

:superman:

 

 

 

 


0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες