Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρησιμοποιούμε cookies που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site. Λεπτομέρειες                                                                                                             Αποδοχή

Καλωσήρθατε Eπισκέπτη / Welcome Guest


Σύνδεση »  

Εγγραφή Τώρα!
Καλώς ήρθατε στο Lifehack.gr, όπως οι περισσότερες διαδικτυακές κοινότητες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να δημοσιεύσετε στην κοινότητα, μην ανησυχείτε είναι μια απλή δωρεάν διαδικασία με ελάχιστες πληροφορίες από εσάς.
 • Δημιουργήστε νέα θέματα και απαντήστε σε άλλους.
 • Παρακολουθήστε θέματα και συζητήσεις και λάβετε ενημερώσεις στο email σας.
 • Αποκτήστε την σελίδα προφίλ σας και κάντε νέους φίλους.
 • Στείλτε προσωπικά μηνύματα σε άλλα μέλη.
 
Guest Message by DevFuse

Φωτογραφία
- - - - -

VirusTotal : Βεβαιωθείτε αν ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν το κατεβάσετε


 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
 • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 Lifehacker

Lifehacker

  _______*_______

 • Administrator
 • 1.219 Δημοσιεύσεις:
 • Περιοχή / LocationKepler-22b
 • Ζώδιο / Ζodiac Sign:Ιχθείς / Pisces
 • Χώρα / Country: Country Flag

Δημοσιεύθηκε 23 Φεβρουάριος 2018 - 07:40 μμ

Το VirusTotal είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που μπορεί να σαρώσει ένα αρχείο πριν ακόμα το κατεβάσετε και να σας ενημερώσει αν είναι κακόβουλο ή όχι.

 

virustotal.jpg

 

Αν αναρωτιέστε αν το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε είναι κακόβουλο, δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε και να βασιστείτε στο antivirus σας για να το ελέγξει. Μπορείτε να σαρώσετε το αρχείο για κακόβουλο λογισμικό με πάνω από 60 antivirus μηχανές, πριν το κατεβάσετε, με ένα μόνο εργαλείο.

Σημείωση: Ο παρόν οδηγός δεν αποτελεί υποκατάστατο για τις βασικές πρακτικές ασφαλείας που σας προστατεύουν από phishing και άλλες απειλές, αλλά είναι ένας τρόπος για να εκτελέσετε ένα πιο σε βαθύ έλεγχο, αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με ένα αρχείο.

 

Σάρωση ενός συνδέσμου για Malware με χρήση του VirusTotal

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εντοπίσετε το σύνδεσμο λήψης του αρχείου που θέλετε να κατεβάσετε. Αυτή θα πρέπει να είναι μία άμεση σύνδεση για να κατεβάσετε το αρχείο, όχι μόνο η διεύθυνση της σελίδας λήψης του αρχείου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να σαρώσετε ένα αρχείο .exe, θα χρειαστείτε την άμεση σύνδεση με το αρχείο .exe. Αν θέλετε να σαρώσετε ένα αρχείο .doc, θα χρειαστείτε την άμεση σύνδεση με το αρχείο .doc. Μπορείτε να εντοπίσετε αυτή την σύνδεση συνήθως βάζοντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το σύνδεσμο, μετά κάνοντας δεξί κλικ, μετά επιλέγοντας το “Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου” (στο Crome) και κοιτάζοντας τη διεύθυνση στον browser σας.

 

Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο VirusTotal.com. Σημειώστε ότι αυτό το εργαλείο είναι ιδιοκτησία της Google από το 2012. Αλλάξτε την γλώσσα του αν τα αγγλικά σας δεν είναι ικανοποιητικά και “γυρίστε το” στα Ελληνικά πατώντας κάτω δεξιά το κουμπί που λέει “English” και ρυθμίστε το στην επιλογή “Greek”.

Στην συνέχεια κάντε κλικ στην καρτέλα «URL» και μετά επικολλήστε στο πλαίσιο κειμένου το σύνδεσμο που μόλις αντιγράψατε. Κάντε κλικ στο φακό αναζήτησης ή πατήστε Enter για να σαρώσετε το αρχείο.

Το VirusTotal θα κατεβάσει το αρχείο που του δώσατε και θα το σαρώσει με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών μηχανών προστασίας από ιούς. Αν άλλοι άνθρωποι έχουν σαρώσει πρόσφατα το ίδιο αρχείο, το VirusTotal θα σας δείξει τα πρόσφατα αποτελέσματα σάρωσης.

 

vt1.jpg

 

Αν δείτε το μήνυμα «Καμία μηχανή δεν ανίχνευσε αυτήν τη διεύθυνση URL» (No engines detected this URL), αυτό σημαίνει ότι καμία από τις μηχανές antivirus του VirusTotal δεν δήλωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με το αρχείο.

Η «0/64» σημαίνει ότι το αρχείο ελέγχθηκε από τις 64 antivirus μηχανές του VirusTotal και καμία από αυτές (μηδέν) δεν εντόπισε κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι καθαρό. Φυσικά, είναι πιθανό κάποιο εξαιρετικά νέο κακόβουλο λογισμικό να μην μπορεί ακόμα να ανιχνευθεί από οποιαδήποτε προγράμματα προστασίας από ιούς, γι ‘αυτό παραμένει πάντα καλή ιδέα να είστε προσεκτικοί και να παίρνετε λογισμικό μόνο από πηγές που εμπιστεύεστε.

Αν μία ή περισσότερες από τις μηχανές antivirus, ανιχνεύσει ένα πρόβλημα με ένα αρχείο, θα δείτε μια σημείωση λέγοντας ότι μια σειρά από μηχανές antivirus εντόπισαν το URL ως πρόβλημα.

 

vt2.jpg

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η γνωμοδότηση μπορεί να είναι σχεδόν ομόφωνη. Σε άλλες περιπτώσεις, μόνο μερικά εργαλεία προστασίας από ιούς μπορεί να παρουσιάζουν ως προβληματικό το αρχείο. Αυτό συχνά είναι ψευδώς θετικό, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποια εργαλεία antivirus έχουν εντοπίσει νέα malware πριν από τους άλλους. Μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε ποια εργαλεία antivirus έχουν πρόβλημα με το αρχείο, να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αρχείο, και να δείτε σχόλια της κοινότητας σχετικά με το αν η διεύθυνση URL είναι ασφαλής ή όχι.

Εάν καταλήξετε να μην έχετε στα χέρια σας το άμεσο Link προς το αρχείο, τότε κάντε σάρωση μια σελίδα που περιέχει το αρχείο λήψης αντί για το ίδιο το αρχείο.

 

vt3.jpg

 

Στα αποτελέσματα, θα δείτε έναν σύνδεσμο «Αρχείο λήψης» στη σελίδα του VirusTotal. Κάντε κλικ στο εικονίδιο στα δεξιά του «Αρχείου λήξης» για να δείτε περισσότερες αναλύσεις σχετικά με το αρχείο που κατεβάζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

 

vt4.jpg

 

Ενσωματώστε το VirusTotal στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, το VirusTotal προσφέρει επεκτάσεις για το προγράμματος περιήγησης σας. Η επέκταση του VirusTotal θα ενταχθεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε δεξί κλικ σε ένα σύνδεσμο, σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να επιλέξτε μια επιλογή «Σάρωση με το VirusTotal». Δεν θα χρειάζεται να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα VirusTotal και να κάνετε copy-paste τον σύνδεσμο.

 

Οι επεκτάσεις είναι διαθέσιμες για το Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Κατεβάστε την κατάλληλη επέκταση για εσάς ή αν χρησιμοποιείτε πολλούς browsers κατεβάστε την κατάλληλη για έναν-έναν ξεχωριστά.

Αν τα αποτελέσματα στο VirusTotal είναι ομόφωνα και αναφέρουν ότι ένα αρχείο είναι επικίνδυνο, θα πρέπει να μείνετε μακριά. Αν τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, και μπορείτε να εξετάσετε πιο λεπτομερέστερα τα αποτελέσματα προστασίας από ιούς για να δείτε γιατί λένε ότι το αρχείο είναι επικίνδυνο.

Εάν ένα αρχείο είναι καθαρό, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανιχνευθεί με οποιοδήποτε antivirus και malware πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% ασφαλές, καθώς κανένα λογισμικό προστασίας από ιούς δεν είναι τέλειο και δεν μπορεί να εντοπίσει τα νέα malware, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τα προγράμματά σας από μια αξιόπιστη πηγή.

 

ΠΗΓΗ: https://secnews.gr/1...a-file-is-safe/


Τα μεγάλα κάστρα πέφτουν από μέσα!

0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες