Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρησιμοποιούμε cookies που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site. Λεπτομέρειες                                                                                                             Αποδοχή

Καλωσήρθατε Eπισκέπτη / Welcome Guest


Σύνδεση »  

Εγγραφή Τώρα!
Καλώς ήρθατε στο Lifehack.gr, όπως οι περισσότερες διαδικτυακές κοινότητες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να δημοσιεύσετε στην κοινότητα, μην ανησυχείτε είναι μια απλή δωρεάν διαδικασία με ελάχιστες πληροφορίες από εσάς.
 • Δημιουργήστε νέα θέματα και απαντήστε σε άλλους.
 • Παρακολουθήστε θέματα και συζητήσεις και λάβετε ενημερώσεις στο email σας.
 • Αποκτήστε την σελίδα προφίλ σας και κάντε νέους φίλους.
 • Στείλτε προσωπικά μηνύματα σε άλλα μέλη.
 
Guest Message by DevFuse

Φωτογραφία
- - - - -

Συμβουλές αγοράς για τα Φθηνά Tablet


 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
 • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 TheKing

TheKing

  Junior Member

 • Members
 • 10 Δημοσιεύσεις:
 • Χώρα / Country: Country Flag

Δημοσιεύθηκε 27 Μάρτιος 2018 - 06:44 μμ

tablets-montage.jpg

 

Μερικές απλές συμβουλές πριν αγοράσετε φθηνό tablet:

 

Συνήθως τα no name φθηνά tablet έχουν πολύ χαμηλές αποκρίσεις, αδικαιολόγητες συμπεριφορές και κλείσιμο εφαρμογών, κακή ποιότητα μπαταρίας και οθόνη που κουράζει εύκολα τα μάτια.

 

Επιλέξτε λοιπόν με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

– Ανάλυση και ποιότητα οθόνης που έχουν, μερικές φορές tablet μεγαλύτερων ιντσών προσφέρουν πολύ καλύτερες οθόνες και αναλύσεις από κάποια 7″ ή 8″ που δικαιολογούν την μικρή διαφορά κόστους. Στα φθηνά tablet τα μάτια σας κουράζονται μετά από λίγη ώρα χρήσης. Σκεφτείτε λίγο ότι επιλέγουμε τέτοια φθηνά tablet για τα παιδικά μάτια των παιδιών μας…

– Μην επηρεάζετε η κρίση σας από το πόσους πυρήνες διαφημίζει. Ένας τετραπύρηνος Intel Atom επεξεργαστής για παράδειγμα έχει πολύ υψηλότερες επιδόσεις, ειδικά στα γραφικά από κάποια οκταπύρηνα noname που διαφημίζονται… Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνει κανείς επεξεργαστές διαφορετικής αρχιτεκτονικής.

– Μνήμη! όσο περισσότερη τόσο καλύτερα κυρίως η RAM. Συνήθως την άλλη μπορείτε να την επεκτείνετε με microSD κάρτες. Στα φθηνά tablet με 512Mb για παράδειγμα θα συναντήσετε προβλήματα στην εκτέλεση νέων εφαρμογών ή παιχνιδιών. Στα Apple για παράδειγμα δεν μπορείς να αναβαθμίσεις την μνήμη τους.

– Όσο μεγαλύτερη έκδοση Android (5/6/7) και ενσωματωμένη την υποστήριξη Google Play από τον κατασκευαστή θα πρέπει να υπάρχει για να μπορείτε με ασφάλεια να έχετε πρόσβαση στην τεράστια ποικιλία εφαρμογών. Αποφύγετε Tablet που δεν υποστηρίζουν εγγενώς Google Play.

– Η μπαταρία είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των φθηνών Tablet. Μια φορητή συσκευή θα πρέπει να έχει μπαταρία που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αυτό δεν θα το συναντήσετε σε φθηνές συσκευές… Συνήθως ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.

– Η υποστήριξη ελληνικού πληκτρολογίου και γενικότερα ο χρόνος απόκρισης και η ακρίβεια της οθόνης αφής του Tablet που δυστυχώς δεν μπορεί να περιγραφεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

– Η υποστήριξη χαρακτηριστικών: κινητής τηλεφωνίας (3G/4G αν είναι επιθυμητή η πλήρης φορητότητα) γρήγορων ασύρματων δικτύων A/C, νέων τεχνολογιών Bluetooth (4.X), καλού GPS για να μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές με χρήση γεωγραφικών συντεταγμένων, γυροσκοπίου (ακόμη πιο σπάνια υποστηρίζεται), USB και HDMI εξόδων για να μπορείτε να μεταφέρετε εικόνα ή δεδομένα.

– Η τεχνική υποστήριξη και η εγγύηση που συνοδεύει το Tablet είναι ίσως το ποιο σημαντικό θέμα. Υπάρχει αντιπροσωπεία; με ποιον τρόπο υποστηρίζεται η μεταφορά προς και από το service, είναι δωρεάν; Καλύπτει την μπαταρία; για πόσο χρόνο; Το κατάστημα από το οποίο θα αγοράσετε υποστηρίζει το Tablet ή θα σας παραπέμψει στην αντιπροσωπεία για να βρείτε μόνοι σας άκρη;

 

Μερικές ακόμη πληροφορίες

 

Λειτουργικό Σύστημα 
Διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα αυτή τη στιγμή είναι τρία: Android της Google με την μερίδα του λέοντος, το iOS της Apple και τα Windows 8/10 της Microsoft. Το Android έχει την μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών, τα Apple έχουν λίγο πιο κλειστό οικοσύστημα εφαρμογών και τα Windows προσφέρουν πλήρη συμβατότητα με τις υπόλοιπες συσκευές σας (Laptop/Desktop)

 

Διαγώνιος και Ανάλυση Οθόνης
Οι περισσότερες επιλογές διαγωνίου οθόνης είναι μεταξύ 7″ και 11″, όσο μεγαλύτερη τόσο αυξάνεται το βάρος και η τιμή. Όσον αφορά την ανάλυση της οθόνης φροντίστε να είναι 720p (1280 × 720), ακόμη καλύτερα HD 1080p (1920 Χ 1080), για καλύτερη ευκρίνεια χωρίς να διακρίνουμε τα pixel της οθόνης. Φυσικά οποιαδήποτε υψηλότερη είναι πάντα καλύτερη, βέβαια εδώ υπάρχει και το κατασκευαστικό θέμα γιατί υπάρχουν αναλύσεις μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι υψηλές…

 

Αυτονομία Μπαταρίας
Τα περισσότερα tablet αυτή τη στιγμή έχουν αυτονομία μπαταρίας από 3 έως 12 ώρες. Συνήθως τα φθηνά tablet μπορεί να μην φτάνουν ούτε για 1,5 ώρα αναπαραγωγής Video. Φυσικά η διάρκεια μπαταρίας επεκτείνεται αν απλά διαβάζουμε ένα βιβλίο με χαμηλή φωτεινότητα, πάντα είναι ανάλογη με την χρήση που κάνουμε. Γενικότερα η μπαταρία θα πρέπει να καλύπτεται από την εγγύηση -ρωτήστε το!- και να καλύπτει τις ανάγκες σας, μιλάμε για μια φορητή συσκευή, δεν μπορεί να βρίσκεστε συνεχώς με τον φορτιστή στο χέρι…

 

Συνδεσιμότητα 3G / 4G;
Η επιλογή συνδεσιμότητας στο ίντερνετ με 3G ή 4G είναι απαραίτητη στην περίπτωση που χρησιμοποιείται το Tablet στη δουλειά σας και το χρειάζεστε ακόμα και καθ οδόν. Είναι ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται ουσιαστικό στις επιλογές σας και διαφοροποιεί σημαντικά το κόστος. Σε αντίθετη περίπτωση η συνδεσιμότητα Wi-Fi, την οποία διαθέτουν όλα τα tablet είναι αρκετή.

 

Αποθηκευτικός χώρος
Η μνήμη RAM όπου εκτελούνται όλες οι εφαρμογές είναι ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα για τις συνολικές επιδόσεις του Tablet (1Gb , 2Gb, 4Gb ακόμη καλύτερα!). Στον αποθηκευτικό χώρο τα πράγματα είναι λίγο ποιο εύκολα γιατί έχετε επιλογές για 8Gb, 16GB, 32GB, 64GB ή 128Gb αλλά μπορείτε στα περισσότερα Tablet να τον επεκτείνετε με κάρτες μνήμες microSD.  Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να επιλέξουμε τουλάχιστον 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου διότι η κατώτερη έκδοση με 8GB έχει το εξής μειονέκτημα: γεμίζει γρήγορα με τα λογισμικά του λειτουργικού συστήματος τα οποία ΔΕΝ μπορούν να μεταφερθούν στην επεκτάσιμη μνήμη, με αποτέλεσμα όταν θα θέλουμε να κατεβάσουμε εφαρμογές, να μη μας το επιτρέπει το Tablet αφού δε θα έχει ελεύθερο χώρο.
Όταν επιλέξετε να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο επιλέξτε κάρτα μνήμης microSD με υψηλές ταχύτητες και όχι την φθηνότερη που θα βρείτε…

 

Ποιότητα Κατασκευής & Εγγύηση
Η καλή ποιότητα ενός κατασκευαστή σημαίνει ότι έχει κατασκευάσει πλακέτα με ανθεκτικά, αποδοτικά και ποιοτικά εξαρτήματα και σωστό προγραμματισμό για ταχύτερες επεξεργασίες. Αυτό το χαρακτηριστικό, τα ανώνυμα κατά μεγάλο ποσοστό δεν το διαθέτουν.

Ανταλλακτικά: Αν επιλέξετε ένα Tablet ευρείας κατανάλωσης επώνυμων εταιριών θα μπορείτε να βρείτε άμεσα και εύκολα ένα ανταλλακτικό σε περίπτωση βλάβης. Κινητή συσκευή είναι, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να σπάσει η οθόνη, να χαλάσει ένα εξάρτημα ή να χυθούν νερά πάνω του.

Εγγύηση: Αναζητήστε πριν την αγορά τον τρόπο θα έχετε τεχνική υποστήριξη (στο κατάστημα; με courier; με δική σας ευθύνη; με αντιπροσωπεία ;) και τι χρονική εγγύηση σε συσκευή & μπαταρία σας προσφέρεται σε περίπτωση που χαλάσει το Tablet σας.

 

Από κατάστημα ή από το εξωτερικό;
Ξέρω, ξέρω από την Κίνα είναι πάντα φθηνότερο… φυσικά δεν πληρώνεις φόρο και ΦΠΑ.

Το πλεονέκτημα της αγοράς από την Κίνα, είναι ότι μπορεί ο αγοραστής φαινομενικά να εξοικονομεί κάποιο ποσό. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο με την προϋπόθεση ότι το προϊόν θα εισαχθεί με κάποιον από τους πλάγιους τρόπους που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να μην επιβαρυνθεί με εκτελωνιστικά ούτε και με τον ανάλογο ΦΠΑ (δηλαδή τουλάχιστον 50% φθηνότερα εξ ορισμού!)

Το μειονέκτημα είναι ότι στην απευκτέα περίπτωση παρουσίασης οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος το όποιο κέρδος εξανεμίζεται σε μεγάλο βαθμό από το κόστος αποστολής του προϊόντος προς επισκευή ή αντικατάσταση, και χωρίς να συνυπολογίσουμε τον ενδιάμεσο χρόνο (1-2 μήνες) που θα απαιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί σωστά η επικοινωνία και η συνεννόηση αναφορικά με το πρόβλημα και τον τρόπο επίλυσης του με τον πωλητή. Επιπλέον οι συσκευές από Κίνα δεν διαθέτουν τις περισσότερες φορές καμία Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για ασφάλεια και ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα.


0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες