Jump to content

peterpan

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Κανονικός Χρήστης

About peterpan

 • Rank
  Junior Member

Πληροφορίες Προφίλ

 • Gender
  --
 • Country
  Ελλάδα
 1. Version v1.20.446

  0 downloads

  Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας βοηθήσει να μάθουμε τι βρίσκεται στο εσωτερικό του υπολογιστή μας. Σε όλους μας έχουν γίνει ερωτήσεις όπως: Τί μητρική έχει ο υπολογιστή σας; Τί μνήμη φοράει; Τί κάρτα γραφικών έχετε; Ακόμα και όταν έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε κάτι από όλα αυτά πέρνουμε κατσαβίδι και προσπαθούμε να βρούμε πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή μας, ώστε να δώσουμε στο κατάστημα τις απαραίτητες πληροφορίες για να μας προσφέρουν το σωστό υλικό. Η λύση είναι απλή, το Speccy, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του υπολογιστή μας. Μερικές από τις πληροφορίες που μας παρουσιάζει το Speccy είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούμε, το μοντέλο και η θερμοκρασία του επεξεργαστή, ο τύπος και ποσότητα της μνήμης, το μοντέλο και η θερμοκρασία της μητρικής, η θερμοκρασία και χωρητικότητα του σκληρού δίσκου κ.α.. Στην αριστερά πλευρά της οθόνη του προγράμματος μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για επιμέρους μέρη του υπολογιστή μας. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εκτυπωθούν ή να αποθηκευτούν σε μορφή xml ή txt. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Speccy μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε όλες τις πληροφορίες σε ένα δικό του τύπο αρχείων (.speccy), τον οποίο μπορούμε να ανοίξουμε από οποιονδήποτε υπολογιστή με εγκατεστημένο το Speccy.
 2. Version v1.46

  1 download

  Σίγουρα σε όλους μας θα έχει εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα. Συνηθίζεται να την ονομάζουμε "Μπλε Οθόνη" ή αλλιώς "blue screen" ή ακόμα και "dead screen" με όποιο όνομα και αν την βαφτίσουμε το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνει την εμφάνιση της τα πράγματα είναι σκούρα. Συνήθως εμφανίζεται μετά από κάποια μετατροπή σε harware ή σε software. Σε αυτήν την περίπτωση ή λύση είναι εύκολη από την άποψη ότι πάμε ένα βήμα πίσω σε ότι κάναμε δηλαδή αφαιρούμε το harware ή το software που προσθέσαμε. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εμφανίζεται απροειδοποίητα; Εκεί θα πρέπει να ερμηνεύσουμε το μήνυμα που θα εμφανιστεί που δεν είναι καθόλου εύκολο, ή να το σημειώσουμε σε χαρτάκι για να το αναζητήσουμε στο διαδίκτυο και ίσως αν τα καταφέρουμε μετά από ώρα να καταλάβουμε γιατί "έσκασε" μπλε οθόνη. Για να μας απαλλάξει από τα χαρτάκια και από τις χρονοβόρες "μαντικές" διαδικασίες εύρεσης σφάλματος η NirSoft κατασκεύασε το πρόγραμμα "BlueScreenView" το οποίο μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον λόγο στον οποίο οφείλετε η εμφάνιση της μπλε οθόνης στον υπολογιστή μας.
 3. Version V1.1.18

  0 downloads

  Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε αρχεία, δεδομένα, τραγούδια, ταινίες σε Cd ή DVD. Παρόλο που από την κατασκευή τους αυτά τα οπτικά μέσα είναι ανθεκτικά αρκετές φορές παρουσιάζουν γρατσουνιές αλλά και φθορές, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόσβαση πλέον στα αρχεία που έχουμε αποθηκεύσει. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα αυτά δημιουργήθηκε το "Recovery Toolbox for CD". Το "Recovery Toolbox for CD" είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, αρκετά απλό στην χρήση του. Αναλαμβάνει να σαρώσει όλο το CD/DVD και να ανακτήσει όσα περισσότερα αρχεία μπορεί. Χρησιμοποιεί πολλούς και διαφορετικούς αλγόριθμους ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες ανάκτησης. Publisher BVG Group O/S Win (All) Price Free Requirements None Version 1.1.18 File Size 2423 Kb Last updated Dec 29, 2011
 4. Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς από εμάς, τι ακριβώς είναι κάρτα SIM; Ουσιαστικά ένα κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μια καρτούλα SIM. Οι κάρτες SIM, επίσημα ονομάζονται Μονάδες Ταυτότητας Συνδρομητή. Η πρώτη κάρτα SIM, εμφανίστηκε στην αγορά το 1991. Από τότε, συνεχίζει να υπάρχει μια ραγδαία αύξηση των πωλήσεων τους, καθώς είναι πολύ απλές στην χρήση τους, αλλά και πολύ απλές στον σχεδιασμό τους (αυτό αφορά τα εργοστάσια παραγωγής!). Βέβαια, για να χρησιμοποιήσετε τη δικιά σας κάρτα SIM σε άλλη χώρα, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία Roaming. Ειδάλλως, πρέπει να αγοράσετε μια νέα κάρτα, συμβατή με τα δίκτυα της χώρας που επισκεφθήκατε! Οι κάρτες SIM είναι φτιαγμένες από πλαστικό και οι επαφές της από επιχρυσωμένο κασσίτερο. Το Chip είναι φτιαγμένο από πυρίτιο, αρσενικό, φώσφορο και μονοξείδιο του πυριτίου! Όταν λοιπόν ανοίξουμε ένα κινητό από πίσω και βγάλουμε την μπαταρία, θα δούμε αυτήν την μικροσκοπική κάρτα SIM. Συνήθως, οι κάρτες είναι κωδικοποιημένες για συγκεκριμένα δίκτυα, εντός ενός κράτους. Πλέον όμως αυτό άρχισε να αλλάζει και σιγά σιγά δημιουργείται μια «ομάδα» κρατών, στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ίδια κάρτα. Η λειτουργία ενός κινητού, βασίζεται στην «συνεργασία» του Chip της κάρτας SIM με την κεραία του κινητού. Έχοντας αποθηκευμένα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη στην μνήμη της, στέλνει σήμα μέσω της κεραίας του κινητού, στην κεραία κινητής τηλεφωνίας. Έπειτα γίνεται επεξεργασία των δεδομένων του χρήστη αυτόματα και έτσι αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο. Η κάρτα SIM ως κάρτα μνήμης! Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, πλέον όλα τα κινητά δέχονται διάφορα είδηκαρτών μνήμης όπως SD, mmc, mini και πολλά άλλα. Τι συνέβαινε όμως πιο παλιά που δεν είχαμε αυτήν την δυνατότητα; Μα φυσικά τις λειτουργίες μια κάρτας μνήμης, πραγματοποιούσε η κάρτα SIM. Εκεί αποθηκεύαμε τα μηνύματα και τις επαφές μας! Καλό θα ήταν βέβαια, να αποθηκεύουμε τα δεδομένα και στην κάρτα SIM αλλά και στην κάρτα μνήμης, σε περίπτωση που χαλάσει το κινητό να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως! Επίσης υπάρχουν στο εμπόριο οι λεγόμενοι SIM Card Reader. Αυτοί λειτουργούν ακριβώς όπως ένας κοινός Card Reader και τους χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα της κάρτας SIM στον υπολογιστή μας.
 5. Version 12.11

  2 downloads

  Δωρεάν αξιόπιστος browser. Διαθέτει όλες τις λειτουργίες που γνωρίζετε από τους άλλους πιο διάσημους browsers, όπως καρτέλες, μπλοκάρισμα των pop-up παραθύρων, εντολές μέσω της κίνησης του ποντικιού (mouse gestures), ένας πολύ καλός ενσωματωμένος mail-client με φίλτρο spam, ένα chat συμβατό με IRC, υποστήριξη RSS και διαχειριστής κωδικών. Επιπλέον παρέχεται βασική υποστήριξη για touch screen οθόνες στα Windows 8 (και 7) και υποστήριξη του δικτυακού πρωτοκόλου SPDY που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ταχύτητα που φορτώνουν σελίδες σαν το Twitter και το Gmail. Επίσης υποστηρίζονται τα νέα Web standards Fullscreen API και Page Visibility API και αναβαθμίστηκε η ενσωμάτωση του WebSockets που είναι ενεργό από default.
 6. Διαδικασία αδράνειας συστήματος CPU 99 σε laptop, ειναι φυσιολογικό;
×
×
 • Create New...

Important Information

This page uses cookies to confirm that you will have the best user experience. More Privacy Policy