Jump to content

mastoras

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Κανονικός Χρήστης

About mastoras

 • Rank
  LifeHack Junior Member

Πληροφορίες Προφίλ

 • Gender
  --
 • Country
  Ελλάδα

Recent Profile Visitors

603 profile views
 1. Να συμπληρώσω ότι αν δεν λειτουργήσει ο παραπάνω τρόπος μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής: 1. Ανοίγουμε το αρχείο του excel που θέλουμε να ξεκλειδώσουμε. 2. Πηγαίνουμε στο φύλλο εργασίας που θέλουμε. 3. Πατάμε τα πλήκτρα Alt + F11 για να ανοίξουμε την Visual Basic. 4. Πατάμε F7 για να βγει ο Code Editor. 5. Αντιγράφουμε τον παρακάτω κώδικα: Sub PasswordBreaker() ‘Breaks worksheet password protection. Dim i As Integer, j As Integer, k As Integer Dim l As Integer, m As Integer, n As Integer Dim i1 As Integer, i2 As Integer, i3 As Integer Dim i4 As Integer, i5 As Integer, i6 As Integer On Error Resume Next For i = 65 To 66: For j = 65 To 66: For k = 65 To 66 For l = 65 To 66: For m = 65 To 66: For i1 = 65 To 66 For i2 = 65 To 66: For i3 = 65 To 66: For i4 = 65 To 66 For i5 = 65 To 66: For i6 = 65 To 66: For n = 32 To 126 ActiveSheet.Unprotect Chr(i) & Chr(j) & Chr(k) & _ Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & Chr(i3) & _ Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n) If ActiveSheet.ProtectContents = False Then MsgBox «One usable password is » & Chr(i) & Chr(j) & _ Chr(k) & Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & _ Chr(i3) & Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n) Exit Sub End If Next: Next: Next: Next: Next: Next Next: Next: Next: Next: Next: Next End Sub 6. Πατάμε F5 προκειμένου να εκτελεστεί ο κώδικας. 7. Το φύλλο εργασίας έχει ξεκλειδώσει.
 2. Μονιμο κλασσικο προβλημα που αντιμετωπιζουν τα windows, ειναι πως οταν σβηνουμε κατι απο εναν δικτυακο δισκο ή φακελο, δεν παει στον καδο ανακυκλωσης αλλα σβηνεται κατευθειαν. "Γιατι, δεν εχεις backup;" θα ρωτησετε και δικαιως. Φυσικα και εχω backup, αλλα ενα ακομα επιπεδο προστασιας, ποτε δεν εβλαψε. Συν οτι ειναι συνηθως πολυ πιο γρηγορο να ανακτησει κανεις ενα αρχειο απο τον καδο ανακυκλωσης, παρα απο το backup. Να πως μπορουμε να ενεργοποιησουμε τον καδο ανακυκλωσης σε εναν δικτυακο δισκο στον υπολογιστη μας. 1. Εκτελουμε σε powershell την εντολη "{"+[guid]::NewGUID().ToString().ToUpper()+"}" και κραταμε το αποτελεσμα. 2. Δημιουργουμε ενα αρχειο με καταληξη .reg και περιεχομενα Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FolderDescriptions\GUID] "RelativePath"="X:\\" "Category"=dword:00000004 "Name"="XDrive" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\BitBucket\KnownFolder\GUID] "MaxCapacity"=dword:0000c7eb "NukeOnDelete"=dword:00000000 οπου GUID ειναι το αποτελεσμα της εντολης που τρεξαμε στο πρωτο βημα και X ειναι το γραμμα του δικτυακου δισκου που θελουμε να ενεργοποιησουμε τον καδο ανακυκλωσης 3. Εισαγουμε το αρχειο που δημιουργησαμε στο registry και κανουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστη μας. Πλεον οτι σβηνουμε στον δικτυακο δισκο θα πηγαινει στον καδο ανακυκλωσης. Προσοχη αυτο ισχυει μονο για δικτυακους φακελους που εχουμε αντιστοιχίσει γραμμα δισκου και μονο οταν προσπελάσουμε το δικτυακο δισκο με το γραμμα του (και οχι διεύθυνση UNC πχ. \\server\share).
 3. Βήμα 1 Στον οδηγό αυτόν θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα “Easeus Partition Master Home Edition” το οποίο είναι δωρεάν για οικιακή χρήση και μπορείτε να το βρείτε με μια απλή αναζήτηση. Αφού κατεβάσουμε και κάνουμε εγκατάσταση το πρόγραμμα το ανοίγουμε και βλέπουμε τον ή τους δίσκους που έχουμε με όλα τα Partition. Εδώ θα φτιάξουμε ένα Partition περίπου 15GB Επιλέγουμε το ‘’D: Αρχεία” και πατάμε “Resize/Move” Βήμα 2 Μετά θα μειώσουμε τον χώρο του δίσκου ή του partition που επιλέξαμε είτε με το ‘’1’’ απλά τραβώντας το ρυθμιστικό ή με τα βελάκια στο ‘’2’’. Εγώ θα το κάνω με το ‘’1’’ γιατί δεν θέλω και τόσο μεγάλη ακρίβεια στα MB που θα βάλω. Βήμα 3 Αφού το ρυθμίσουμε στον χώρο που επιθυμούμε τότε πατάμε ‘’ΟΚ’’ Βήμα 4 Μετά βλέπουμε τον χώρο που δημιουργήθηκε με το ‘’*’’ και γράφει ‘’unallocated’’, το επιλέγουμε κάνοντας απλά ένα κλικ και μετά πατάμε ‘’Create’’ Βήμα 5 Στο παράδειγμα έχω ονομάσει το Partition ‘’Windows Vista”. Ρυθμίζουμε τον χώρο του Partition, το γράμμα του δίσκου, το σύστημα αρχείων και πατάμε ‘’ΟΚ’’ Υ.Γ. Στo partition size βάζω όλο τον χώρο που έχει ως unallocated space. Βήμα 6 Πατάμε apply, θα μας ζητήσει επιβεβαίωση και ίσως να χρειαστεί επανεκκίνηση.
 4. Βήμα 1 Κατά την εγγραφή αρχείων στον σκληρό δίσκο, τα αρχεία αποθηκεύονται διάσπαρτα σε τυχαία σημεία. Ένα και μόνο αρχείο μπορεί να είναι σε εκατοντάδες κομμάτια στον δίσκο και αυτό κάνει την ανάγνωση του αρχείου πιο αργή. Εδώ έρχεται η ανασυγκρότηση. Η ανασυγκρότηση θα τακτοποιήση τα αρχεία βάζοντας τα σε μια σειρά (σε ένα κομμάτι). Πατάμε έναρξη ή το κουμπί των Windows και επιλέγουμε "Υπολογιστής". Βήμα 2 Επιλέγουμε τον δίσκο που έχει τα Windows κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε "Ιδιότητες". Αν έχουμε κι άλλους δίσκους μπορούμε να κάνουμε ανασυγκρότηση και σε εκείνους. Βήμα 3 Κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Εργαλεία". Βήμα 4 Επιλέγουμε, κάνοντας κλικ, την "Ανασυγκρότηση". Βήμα 5 Σε αυτό το βήμα μπορούμε να κάνουμε ανάλυση των δίσκων που έχουμε στον υπολογιστή. Επιλέγουμε τον δίσκο που θέλουμε να αναλύσουμε από εκεί που είναι το "( C:)". Αν έχουμε περισσότερους δίσκους εκεί θα φαίνονται. Βήμα 6 Μετά την ανάλυση μας λέει αν χρειάζετε ή όχι ανασυγκρότηση. Αν χρειάζετε κάνετε κλικ στο "Άνασυγκρότηση".
 5. Βήμα 1 Στην επιφάνεια εργασίας κάνουμε κλικ στο κουμπί των Windows ή ''Εναρξη'' και επιλέγουμε "Πίνακας Ελέγχου". Βήμα 2Στον πίνακα ελέγχου βρίσκουμε το "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων'' και το ανοίγουμε κάνοντας διπλό κλικ επάνω του. Βήμα 3Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία επιλέγουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε κάνοντας κλικ επάνω του και επιλέγουμε "Κατάργηση". Μετά ακολουθούμε την διαδικασία τις απεγκατάστασης.
 6. Βήμα 1 Ο υπολογιστής μας κατά την λειτουργιά του μαζεύει αρκετά πράγματα. ποια από αυτά είναι εντελώς άχρηστα και εκτός αυτού καταλαμβάνουν και αρκετό χώρο στον δίσκο μας. Θα δούμε λοιπόν πως τα πετάμε όλα αυτά για να ελευθερώσουμε χώρο στον δίσκο μας με ασφάλεια. Από την επιφάνεια εργασίας πατάμε Έναρξη -> Υπολογιστής. Βήμα 2 Κάνουμε δεξί κλικ στον δίσκο μας και πατάμε "Ιδιότητες". (Αν έχουμε περισσότερους δίσκους, επιλέγουμε αυτόν που έχει τα Windows). Βήμα 3 Αφού ανοίξει το παράθυρο επιλέγουμε από την καρτέλα "Γενικά" την "Εκκαθάριση Δίσκου" και κάνουμε κλικ. Βήμα 4 Μετά τον έλεγχο επιλέγουμε τα αρχεία που θέλουμε να διαγράψουμε. Από όλα αυτά προσωπικά δεν σβήνω ποτέ τα "Προσωρινά αρχεία Internet" και τα "Ληφθέντα αρχεία προγραμμάτων". Πριν πατήσετε "ΟΚ" δείτε και το παρακάτω. Βήμα 5 Στην καρτέλα "Περισσότερες επιλογές" μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα που δεν χρειάζεστε πατώντας "Εκκαθάριση" στο πλαίσιο "Εγκατεστημένα προγράμματα". Μπορείτε επίσης να σβήσετε όλα τα σημεία επαναφοράς του συστήματος πλην του τελευταίου σημείου επαναφοράς πατώντας "Εκκαθάριση" στο πλαίσιο "Επαναφορά συστήματος". Τα "Στοιχεια των Windows" μην τα πειράζετε αν δεν ξέρετε τι κάνετε. Τέλος πατάμε "ΟΚ" για να εφαρμοστούν οι επιλογές μας.
 7. Βήμα 1 Πρώτα θα πρέπει να μπείτε στις ρυθμίσεις του BIOS και να ρυθμίσετε ως συσκευή εκκίνησης το DVD-CD. Συνήθως μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του BIOS πατώντας το DELETE. (Μπορεί να είναι και κάποιο άλλο κουμπί. Αν το παρατηρήσετε γράφει “Press ….. Button To Enter Setup”) Βήμα 2 Επιλέγουμε ‘’Exit saving changes’’. Θα βγάλει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης για τις ρυθμίσεις. Θα πατήσετε “Yes” ή μπορεί να πρέπει να γράψετε το γράμμα “Y”. Βήμα 3 Αφού πρώτα έχουμε βάλει το CD των Windows τότε θα εμφανιστή η διπλανή εικόνα η οποία μας λέει να πατήσουμε οποιοδήποτε κουμπί για να κάνει εκκίνηση από το CD των Windows. Βήμα 4 Αφού κάνει εκκίνηση, μπαίνει στο πρόγραμμα εγκατάστασης. Στις επιλογές που έχει, όπως βλέπουμε στην εικόνα, πατάμε “ENTER” για να κάνουμε εγκατάσταση των Windows. Βήμα 5 Πατάμε F8 για αποδοχή των όρων χρήσης Κ.Τ.Λ. Βήμα 6 Όπως φαίνετε στην διπλανή εικόνα έχω κάνει ένα partition το οποίο ονόμασα “peiramata” Για να κάνω τις δοκιμές και να σας δείξω τον βασικό τρόπο εγκατάστασης των Windows. ΠΡΟΣΟΧΗ, αν ο υπολογιστής σας έχει δυο οι περισσότερους δίσκους επιλέξτε με σιγουριά αυτόν που θέλετε να φορμάρετε. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχετε τον δίσκο χωρισμένο σε partition. Εγώ για να μην κάνω λάθος και σβήσω πράγματα που δεν θέλω ονοματίζω τα partition έτσι ώστε να τα ξεχωρίζω. Τώρα, αν είμαστε σίγουροι για το διαμέρισμα που επιλέξαμε πατάμε “D” για να διαγραφή η παλιά εγκατάσταση. Βήμα 7 Για ασφάλεια, μας ζητά να πατήσουμε “L” αν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να το διαγράψουμε. Αν είστε σίγουροι πατήστε το. Βήμα 8 Θα δείτε τώρα που γράφει “Μη κατανεμημένος χώρος”. Μπορούμε είτε να πατήσουμε ENTER για να κάνει εγκατάσταση στο επιλεγμένο διαμέρισμα, είτε “C” για δημιουργία διαμερίσματος στο επιλεγμένο διαμέρισμα. Εγώ εδώ επιλέγω “C” για δημιουργία διαμερίσματος. Βήμα 9 Όπως βλέπετε στην εικόνα, υπάρχει ελάχιστο μέγεθος και μέγιστο μέγεθος διαμερίσματος. Εγώ θα επιλέξω το μέγιστο για να πάρω όλο τον χώρο του partition και μετά πατάμε ENTER. Βήμα 10 Θα δείτε μετά, βάση και του μεγέθους αλλά και του ονόματος “New” , το partition που φτιάξαμε και πατάμε ENTER για εγκατάσταση. Βήμα 11 Το τελευταίο που θα μας ζητήσει να επιλέξουμε είναι για τον τρόπο με το οποίο θα διαμορφώσει τον δίσκο μας. Όπως βλέπετε και στην εικόνα, στις επιλογές έχει και την επιλογή για (Γρήγορο). Καλό είναι να επιλέξετε σύστημα αρχείων NTFS και όχι το γρήγορο. Είναι πιο αργό αλλά είναι καλύτερο και πατάμε ENTER. Βήμα 12 Και τέλος ξεκινά η διαμόρφωση και η εγκατάσταση των Windows. Κατά την διάρκεια τις εγκατάστασης θα σας ζητήσει να βάλετε τον κωδικό τον Windows τον οποίο θα βρείτε είτε στη συσκευασία των Windows (Αν αγοράσατε τα Windows), είτε στον πύργο του υπολογιστή (Αν είναι σταθερός και τον αγοράσατε με προεγκατεστημένα τα Windows), είτε στο κάτω μέρος (Αν είναι Laptop και το αγοράσατε με προεγκατεστημένα τα Windows ). Επίσης θα σας ζητήσει τη ρύθμιση δικτύου.(Εγώ τα αφήνω στις τυπικές ρυθμίσεις). Στο τέλος θα σας ζητήσει να βάλετε το όνομα χρήστη ή τα ονόματα χρηστών του υπολογιστή και την ρύθμιση των ενημερώσεων.
 8. Να παίρνετε συχνά Backup των σημαντικών σας αρχείων. Βήμα 1 Η επαναφορά του συστήματος είναι μια λειτουργία η οποία επαναφέρει, σε προηγούμενη ημερομηνία, τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων και των αρχείων. Αν δηλαδή κάποια ρύθμιση ή κάποια εγκατάσταση προγράμματος έκανε τα Windows να μην λειτουργούν σωστά, αυτός είναι ο τρόπος για να επανέλθουν. Τα Windows είναι προρυθμισμένα να κάνουν αυτόματα "Σημεια Επαναφορας". Μπορείτε βέβαια να κάνετε και χειροκίνητα κάτι που επίσης θα δούμε στο επόμενο βήμα. Κάνουμε κλικ στο "Έναρξη" μετά "Όλα τα προγράμματα" μετά "Βοηθήματα" μετά "Εργαλεία συστήματος" και τέλος κάνουμε κλικ στην "Επαναφορά συστήματος". Βήμα 2 Εδώ τώρα θα δούμε τρεις βασικές επιλογές. "Ρυθμίσεις επαναφοράς συστήματος" (Στο βήμα 2-1). "Επαναφορά του υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρονικό σημείο" "Δημιουργία ενός σημείου επαναφοράς". Αν πατήσετε "Δημιουργία ενος........." και "Επόμενο" θα ανοίξει ένας οδηγός ο οποίος θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα σημείο επαναφοράς χειροκίνητα. Εδώ θα πατήσουμε "Επαναφορά του υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρονικό σημείο" και "Επόμενο". Βήμα 2-1 Εδώ όπως φαίνετε και στη φωτογραφία μπορούμε να ρυθμίσουμε τον χώρο που θα καταλαμβάνουν όλα τα σημεία επαναφοράς στον σκλήρο μας δίσκο. π.χ. ένα 1% είναι καλό αν ο δίσκος που έχουμε είναι 500GB (το 1% είναι 5GB) αν όμως είναι 30GB τότε το 1% είναι 300MB. Βήμα 3 Για τις ανάγκες του οδηγού αυτού έχω φτιάξει ένα σημείο επαναφοράς το οποίο έχω ονομάσει "ole".!!!! Όπως βλέπετε γράφει "11:19:04 μμ ole".Το άλλο που γράφει "Σημείο ελέγχου συστήματος" έχει γίνει αυτόματα από τα Windows. Για να γυρίσω το σύστημα σε προηγούμενη χρονική στιγμή, θα επιλέξω το σημείο που θέλω κάνοντας κλικ επάνω του και θα πατήσω "Επόμενο". Βήμα 4 Τέλος απλά μας ζητάει να επιβεβαιώσουμε την επαναφορά στο συγκεκριμένο σημείο και πατάμε "Επόμενο".
 9. Τι ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζεις στις μπλε οθόνες; Ποια είναι η πηγή του προβλήματος; Πως μπορείς να το λύσεις; Ο οδηγός του ΜΕΝ 24... Τι ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζεις στις μπλε οθόνες; Ποια είναι η πηγή του προβλήματος; Πως μπορείς να το λύσεις; Ο οδηγός του ΜΕΝ 24 βάζει τέλος στις μπλε οθόνες.Οι μπλε οθόνες είναι μηνύματα τερματισμού της λειτουργίας των Windows και έχουν σχεδιαστεί να κάνουν δύο πράγματα: Να σε καλμάρουν –εξού και το μπλέ χρώμα- και να σου υποδείξουν την πηγή του προβλήματος. Παρότι δεν είναι ό,τι πιο ευανάγνωστο, όλη η πληροφορία για τα λάθη του συστήματος που προκάλεσαν το πρόβλημα είναι εκεί. Το πιο σημαντικό σημείο είναι η παράγραφος που αναφέρει το πρόβλημα με κεφαλαία γράμματα και κάτω παύλες. Οι οδηγίες για την επαναφορά είναι εντελώς άχρηστες αφού περιορίζονται στην επανεκκίνηση του συστήματος ή την αποσύνδεση συσκευών. Το δεύτερο πιο σημαντικό σημείο είναι αυτό που αναφέρει τον τύπο του αρχείου που έδωσε το πρόβλημα και εντοπίζεται συνήθως προς το τέλος της οθόνης. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0x0000000A) Το σφάλμα αυτό προκαλείται από το hardware και πιθανότατα στους οδηγούς κάποιας συσκευής που εγκαταστάθηκε πρόσφατα. Αν κοιτάξεις στο κάτω μέρος της οθόνης θα δεις ποια είναι από το όνομα του αρχείου (π.χ. nv4_disp.dll αφορά κάρτα γραφικών της nVidia). Αν αναγνωρίζεις τη συσκευή, κάνε απεγκατάσταση του driver, επανεκκίνηση και αναζήτησε στο διαδίκτυο (σελίδα κατασκευαστή ή φόρουμ) τον καλύτερο driver για τη συσκευή. Αν τυχόν δεν αναγνωρίζεις τη συσκευή μπορείς απλώς να κάνεις ένα google search με το όνομα του αρχείου και να δεις τα αποτελέσματα. Στα συστήματα με onboard (ενσωματωμένη) κάρτες γραφικών και ήχου μπορεί να δημιουργηθεί conflict και θα πρέπει να τις απενεργοποιήσεις για να δεις αν λύνεται το πρόβλημα. Αυτό γίνεται μέσα από το BIOS (σε παλιά συστήματα με jumpers στη μητρική) και χρειάζεται απαραίτητα το manual της μητρικής για οδηγίες. Τέλος, αν έχεις κάνει overclocking θα πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις της συχνότητας του συστήματος και να ορίσεις τη συχνότητα PCI-E στα 100MHz. DATA_BUS_ERROR (0x0000002E) Η οθόνη αυτή οφείλεται στην εγκατάσταση επιπλέον μνήμης RAM η οποία μπορεί είτε να είναι είτε ασύμβατη με την μητρική είτε να έχει τοποθετηθεί σε λάθος υποδοχές. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί σε μητρικές dual- channel ή tri-channel. Κάποιες συστήνουν την τοποθέτηση τους σε υποδοχές του ίδιου χρώματος και κάποιες άλλες (π.χ. MSI) σε εναλλάξ. Αφού βεβαιωθείς για τη συμβατότητα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή πρέπει να δεις αν οι ρυθμίσεις στο ΒΙΟS είναι οι κατάλληλες για να λειτουργούν οι μνήμες. Αν έχεις κάνει επιθετικό overclocking (πολύ μικρές λανθάνουσες περιόδους) ή οι μνήμες σου δε δουλεύουν στη συχνότητα που έχεις επιλέξει θα πρέπει να βρεις τις σωστές ρυθμίσεις στο BIOS. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βρεις στο ίντερνετ μια δοκιμασμένη λύση. Αν όχι μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να δοκιμάζεις μία προς μία της ρυθμίσεις μέχρι να σταματήσουν οι μπλε οθόνες. Αν το πρόβλημα παραμένει τότε μάλλον πρόκειται για ελαττωματική μνήμη. Για να βρεις ποια έχει το πρόβλημα πρέπει να τις αφαιρείς μία προς μία και να δοκιμάζεις τη λειτουργία του υπολογιστή μέχρι να σταματήσουν οι μπλε οθόνες. NTFS_FILE_SYSTEM (0x00000024) ή FAT_FILE_SYSTEM (0x00000023) Αν δεις αυτό το μήνυμα τότε κάτι τρέχει με το σκληρό δίσκο. Οι περισσότεροι λειτουργούν με το σύστημα αρχείων NTFS ενώ οι παλιότεροι με το FAT. Στην περίπτωση αυτή, πριν κάνεις οτιδήποτε, πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσεις αντίγραφα των αρχείων σου σε ασφαλές αποθηκευτικό μέσο (π.χ. εξωτερικός σκληρός). Έπειτα πρέπει να ελέγξεις τη σύνδεση του σκληρού δίσκου με τη μητρική και ότι όλα είναι στη θέση τους. Αν έχεις δίσκο SATA βεβαιώσου ότι έχεις συνδέσει μόνο ένα καλώδιο ρεύματος (κάποιοι SATA έχουν και την παλιά υποδοχή με τα τέσσερα pin). Με τους παλιούς δίσκους αφαίρεσε την καλωδιοταινία για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν στραβωμένα ή χαλασμένα pin. Αν το πρόβλημα παραμένει τότε φταίει η καλωδιοταινία και πρέπει να την αντικαταστήσεις. Αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να κάνεις ένα διαγνωστικό τεστ (Run: cmd στα XP και Start Search: cmd.exe στα Vista) για πιθανά λάθη. Στη γραμμή εντολών γράψε /f /r για να ελεγχθεί ο δίσκος για λάθη τόσο στο σύστημα αρχείων όσο και για ελαττωματικούς τομείς Κάνε απαραίτητα επανεκκίνηση στο σύστημα αν ζητηθεί. Τέλος θα πρέπει να ελέγξεις τα drivers του SATA controller και του chipset της μητρικής. Αν δεν είναι τα σωστά θα πρέπει να τα βρεις από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (0x0000007F) Εδώ φταίει κυρίως το overclocking αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται για ελαττωματικό motherboard, πρόβλημα στη μνήμη ή στο BIOS. Αν το πρόβλημα είναι το overclocking τότε θα φανεί με την επαναφορά του συστήματος στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η οθόνη θα πρέπει να μην εμφανιστεί ξανά. Για να ελέγξεις αν το overclocking που έκανες αποσταθεροποιεί το σύστημα μπορείς να δοκιμάσεις το Prime95 . Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η υπερθέρμανση του συστήματος. Εδώ υπάρχουν διαφορετικές θερμοκρασίες λειτουργίας για κάθε επεξεργαστή και κάποιοι επεξεργαστές μπορούν να δουλέψουν σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να υποστούν βλάβες. Σαν γενικό κανόνα, κράτα τη θερμοκρασία κάτω από τους 70 βαθμούς κελσίου για λειτουργία και κάτω από 50 για αναμονή. Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας μπορεί να γίνει με διάφορα προγράμματα όπως Core Temp, Real Temp, SpeedFan. Για το BIOS θα πρέπει να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα από τα Windows για διάφορους κατασκευαστές αλλά όταν έχεις μπλε οθόνη είναι προτιμότερο να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο μέσα από το BIOS. Αν πρόκειται για ελαττωματική μνήμη πρέπει, όπως και προηγουμένως, να τις αφαιρέσεις μία προς μία και να τρέξεις τον υπολογιστή μέχρι να δεις ποια είναι αυτή που προκαλεί την μπλε οθόνη. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά δεν είναι απίθανο, η οθόνη αυτή να οφείλεται σε ελαττωματικό επεξεργαστή. Αν δεν μπορείς να δοκιμάσεις τον επεξεργαστή σου σε κάποιο άλλο σύστημα για να δεις αν όντως είναι ελαττωματικός μπορείς να επικοινωνήσεις με την Intel ή την AMD και να ζητήσεις αντικατάσταση (αν φυσικά είναι εντός εγγύησης). PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Εδώ φταίει το ελατωμματικό hardware ίσως και μνήμη (συστήματος, γραφικών, cache επεξεργαστή). Αν εγκατέστησες κάποια συσκευή πρόσφατα αποσυνδεσε την και δες να η οθόνη παραμένει. INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE Αυτό το σφάλμα οφείλεται κυρίως σε εσφαλμένη ρύθμιση των jumpers σε δίσκους PATA, σε ιούς boot sector, σε IDE drives ή στην εγκατάσταση λάθος drivers για το chipset της μητρικής. VIDEO_DRIVER_INIT_FAILURE Λάθος drivers για την κάρτα γραφικών είναι η πιθανότερη αιτία ή δεν έκανες επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση. BAD_POOL_CALLER Συνήθως είναι πρόβλημα του hardware και ειδικότερα των drivers όταν γίνεται αναβάθμιση σε άλλη έκδοση των Windows αντί εγκατάστασης από την αρχή. PFN_LIST_CORRUPT Πρόβλημα με τη μνήμη του συστήματος. MACHINE_CHECK_EXCEPTION Πιθανές αιτίες είναι ελαττωματικός επεξεργαστής, το επιθετικό overclocking ή η τροφοδοσία του συστήματος με ρεύμα.
 10. Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσει κάποιος τα στοιχεία Log in (user name, password) του υπολογιστή του, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να τον ανοίξει και να έχει πρόσβαση στα αρχεία του. Αν το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 10 και ο λογαριασμός είναι του τύπου «Τοπικός χρήστης (Local user)» η λύση είναι σχετικά εύκολη. Αν ο λογαριασμός είναι του τύπου «Λογαριασμός Microsoft (Microsoft account)» υπάρχουν κάποιες δυσκολίες παραπάνω, αλλά και πάλι είναι δυνατό να αποκτήσετε πρόσβαση. Αν ξεχάσετε τα στοιχεία Log in (user name, password) του υπολογιστή σας και ο λογαριασμός είναι του τύπου «Τοπικός χρήστης» μπορείτε να τον ξεκλειδώσετε αφαιρώντας ή αλλάζοντας το password. Χρειάζεστε ένα bootable USB Flash Drive με Windows 10 ή MS DOS ή το DVD εγκατάστασης των Windows 10 και μια μικρή εξοικείωση με τις εντολές της Γραμμής εντολών (Command Prompt, DOS). Ρυθμίστε τον υπολογιστή σας να εκκινήσει από εξωτερική συσκευή (USB ή DVD). Η ρύθμιση μπορεί να γίνει από το BIOS επιλέγοντας τη σειρά μέσων εκκίνησης ή από κάποιο μενού που μπορεί να ανοίξει κατά την εκκίνηση. Και για τις δύο περιπτώσεις εμφανίζεται κατά την εκκίνηση του υπολογιστή ένα μήνυμα του τύπου «Press DEL to enter setup», «Press F12 to Choose Boot Device», το οποίο μπορεί να διαφέρει λίγο στη σύνταξη ή στα πλήκτρα από υπολογιστή σε υπολογιστή. Αν εκκινήσετε με MS DOS τότε βρίσκεστε στη Γραμμή εντολών. Αν εκκινήσετε με Windows 10 τότε θα πρέπει να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών. Από την αρχική οθόνη με τίτλο Choose an option επιλέξτε: Troubleshoot -> Advanced options -> Command Prompt Στη Γραμμή εντολών και στις δύο περιπτώσεις θα βρίσκεστε στον δίσκο εκκίνησης σε κάποιο κατάλογο. Θα πρέπει να βρείτε τον δίσκο εγκατάστασης των Windows 10 ο οποίος μπορεί να μην είναι ο C:\ αλλά να είναι ο D:\ ή ο E:\ γιατί η εκκίνηση με εξωτερική συσκευή έχει αλλάξει τη σειρά των δίσκων, κάτι που όμως δεν είναι μόνιμο. Πληκτρολογήστε e: Πατήστε [Enter] Πληκτρολογήστε dir/p Πατήστε [Enter] Αν δείτε το περιεχόμενο του δίσκου εγκατάστασης των Windows 10 είστε στο σωστό δίσκο, συνεχίστε με τις επόμενες εντολές, διαφορετικά επαναλάβετε τα παραπάνω με διαφορετικό γράμμα (C, D, F, G…). Πληκτρολογήστε cd windows Πατήστε [Enter] Πληκτρολογήστε cd system32 Πατήστε [Enter] Πληκτρολογήστε ren osk.exe osk.old Πατήστε [Enter] Πληκτρολογήστε ren cmd.exe osk.exe Πατήστε [Enter] Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εντολές χωρίς να πάρετε κανένα μήνυμα ως απάντηση. Αν πάρετε κάποιο μήνυμα λάθους, πιθανότατα δεν είστε στο σωστό δίσκο - κατάλογο. Εκτελέστε την εντολή dir στον κατάλογο Windows\System32, θα πρέπει να εμφανιστεί μια λίστα με περισσότερους από 100 φακέλους και 2000 αρχεία (αποφύγετε την εντολή dir/p γιατί, λόγω του μεγάλου περιεχομένου του καταλόγου, θα πρέπει να πατήσετε πολλές φορές κάποιο πλήκτρο ώστε να τελειώσει η αναφορά). Αν δεν εμφανιστεί κάτι ανάλογο αναζητήστε ξανά τη σωστή διαδρομή δίσκο - κατάλογο και επαναλάβετε τη διαδικασία προσεκτικά. Με τις παραπάνω εντολές μετονομάσατε το αρχείο osk.exe σε osk.old και το cmd.exe σε osk.exe. Το πρώτο είναι το αρχείο που ανοίγει το πρόγραμμα On-Screen Keyboard ενώ το δεύτερο είναι το αρχείο που ανοίγει το πρόγραμμα Γραμμή εντολών. Η μετονομασία του αρχείου πρέπει να γίνει οπωσδήποτε με εκκίνηση του υπολογιστή από εξωτερικό μέσο γιατί αν προσπαθήσετε να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών με Εκκίνηση για προχωρημένους από το δίσκο του υπολογιστή θα σας ζητήσει password. Επίσης δεν μπορεί να γίνει με εκκίνηση από εξωτερικό μέσο με απλή διανομή Linux γιατί δε θα σας δώσει δικαίωμα για αλλαγές στον κατάλογο συστήματος. Με αυτές τις μετονομασίες, όταν στη συνέχεια θα κάνετε εκκίνηση από τον δίσκο του υπολογιστή, μπορείτε να ανοίξετε το πρόγραμμα Γραμμής εντολών, χωρίς να σας ζητηθεί password και να προχωρήσετε στην αλλαγή ή αφαίρεσή του. Αφαιρέστε το εξωτερικό μέσο εκκίνησης και κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή ώστε να εκκινήσει από τον σκληρό δίσκο. Από τη σελίδα υποδοχής των Windows 10: Κάνετε κλικ στην κάτω δεξιά γωνία Διευκόλυνση πρόσβασης (Ease of Access) -> Πληκτρολόγιο οθόνης (On-Screen Keyboard) Στη Γραμμή εντολών που θα ανοίξει πληκτρολογήστε net user Πατήστε [Enter] Θα παρουσιαστεί μια καταγραφή με τους ενεργούς χρήστες. Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να αλλάξετε το password (πχ Dimitrios). Πληκτρολογήστε net user Dimitrios * Πατήστε [Enter] Πληκτρολογήστε το νέο password (αφήστε κενό αν θέλετε να ακυρωθεί) Πατήστε [Enter] Επιβεβαιώστε το νέο password Πατήστε [Enter] Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και κάνετε είσοδο με το νέο password. Αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το On-Screen Keyboard κατά την είσοδο στον υπολογιστή σας (δεν έχετε συνδεδεμένο πληκτρολόγιο ή για κάποιο λόγο δε λειτουργεί) μπορείτε να μετονομάσετε το sethc.exe ώστε να ανοίξει το cmd.exe στη θέση του. Το sethc.exe είναι το πρόγραμμα Sticky Keys και ενεργοποιείται πατώντας πέντε φορές το πλήλτρο [shift] στην οθόνη έναρξης. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε χρήστες με δικαιώματα Administrator. Όταν ανοίξετε τη γραμμή εντολών με εκκίνηση από τον σκληρό δίσκο του συστήματος, για να προσθέσετε έναν χρήστη με όνομα DimitriosNew: Πληκτρολογήστε net user DimitriosNew /add Πατήστε [Enter] Πληκτρολογήστε net localgroup administrators DimitriosNew /add Πατήστε [Enter] Ο χρήστης που θα προστεθεί θα είναι χωρίς password, θα εμφανιστεί στην επόμενη επανεκκίνηση και μπορείτε να εισέλθετε κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να μην έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του κλειδωμένου χρήστη, μπορείτε όμως να αλλάξετε το password του αν είναι τοπικός χρήστης. Κάνετε δεξί κλικ στην Εκκίνηση (Start) Επιλέξτε Διαχείριση Υπολογιστή (Computer Management) -> Τοπικοί χρήστες και ομάδες (Local Users and Groups) Στον χρήστη που επιθυμείτε κάνετε δεξί κλικ και επιλέξτε Δημιουργία κωδικού πρόσβασης (Set Password) Θα ακολουθήσει μια προειδοποίηση, επιλέξτε Συνέχεια (Proceed) Και στον διάλογο που θα ακολουθήσει δώστε το νέο password. Εναλλακτικά Κάνετε δεξί κλικ στην Εκκίνηση (Start) Επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) -> Λογαριασμοί χρηστών (User Accounts) -> Λογαριασμοί χρηστών (User Accounts) -> Διαχείριση άλλου λογαριασμού (Manage another account) Επιλέξτε τον λογαριασμό και πατήστε Δημιουργία κωδικού πρόσβασης (Set Password) Και στον διάλογο που θα ακολουθήσει δώστε το νέο password. Αν ο λογαριασμός είναι του τύπου «Λογαριασμός Microsoft (Microsoft account)» τότε μπορεί να γίνει ανάκτηση του password μέσω του εργαλείου που διαθέτει η Microsoft με την επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης (I Forgot My Password)», όπου μπορείτε να λάβετε έναν κωδικό με e-mail ή στο κινητό σας αν το έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας με τον παραπάνω τρόπο θα χρειαστεί να κάνετε Reset στα Windows. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν τα αρχεία σας και τα προγράμματά σας, θα διατηρηθούν όμως οι drivers που έχετε εγκαταστήσει για τις διάφορες συσκευές. Για να γλυτώσετε από την απώλεια των αρχείων σας θα πρέπει να πάρετε αντίγραφα σε κάποιο άλλο δίσκο ή διαμέρισμα του δίσκου σας με εκκίνηση του υπολογιστή από εξωτερικό μέσο με απλή διανομή Linux. Για να κάνετε στη συνέχεια Reset στα Windows, στην οθόνη υποδοχής πατήστε το σύμβολο του τερματισμού και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [shift] επιλέξτε επανεκκίνηση. Όταν εκκινήσει ο υπολογιστής θα βρεθείτε στην οθόνη Κάντε μια επιλογή (Choose an option): Kάνετε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων (Troubleshoot) -> Επαναφορά του υπολογιστή (Reset this PC) Στο παράθυρο διαλόγου που θα ακολουθήσει επιλέξτε να διαγράψετε τις ρυθμίσεις (settings) (στις περισσότερες εκδόσεις αυτό γίνεται με ταυτόχρονη διαγραφή και των εφαρμογών), αλλά να διατηρήσετε τα αρχεία σας, αν σας δίνεται αυτή η επιλογή. Επίσης επιλέξτε οι αλλαγές να γίνουν μόνο στο διαμέρισμα (partition) εγκατάστασης των Windows 10. Κατά τη διαδικασία της επαναφοράς θα σας ζητηθεί να δώσετε λογαριασμό Microsoft, επιλέξτε ότι δεν έχετε κάποιον και να δημιουργηθεί τοπικός λογαριασμός. Μετά το τέλος της διαδικασίας θα έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή και στα αρχεία σας, θα χρειαστεί όμως να εγκαταστήσετε ξανά τις εφαρμογές σας. Σε περίπτωση που διαγραφούν τα αρχεία σας ή δεν υπάρχει επιλογή να τα διατηρήσετε με την επαναφορά μπορείτε να τα επαναφέρετε από τα αντίγραφα που πήρατε πριν την επαναφορά. Αν έχετε σύνδεση με internet και χρησιμοποιείται την τελευταία ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 μπορείτε να κάνετε χρήση του εργαλείου που έχει ενσωματωθεί σε αυτήν «Give your PC a fresh start», όπου κατεβαίνει αυτόματα ένα νέο αντίγραφο των Windows 10 και εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας.
 11. Τι είναι packet sniffing Packet sniffing ή σκέτο sniffing (αργκό των hackers) είναι η διαδικασία καταγραφής των δεδομένων ενός τοπικού δικτύου, συλλέγοντας έτσι χρήσιμες και άχρηστες (garbage) πληροφορίες. Η αρχική έννοια χρήσης του packet sniffing δεν ήταν προφανώς κακόβουλη, αλλά βοηθούσε τους system administrators να δουν τι φταίει στο δίκτυό τους. Φυσικά, αυτό δεν σταμάτησε εκεί, και η τεχνική δεν άργησε να παρουσιάσει την σκοτεινή της πλευρά, όπου ο επίδοξος εισβολέας καταγράφει τα δεδομένα που στέλνετε στο δίκτυο χωρίς την άδειά σας. Δεν πρόκειται να σας προστατέψει κανένα Firewall, διότι οι περισσότεροι χρησιμοποιείτε τις default ρυθμίσεις (οι οποίες είναι γνωστές και στον εισβολέα), και δεύτερον γιατί το packet sniffing είναι μία παθητική (passive) τεχνική enumeration και όχι ενεργή (active) ώστε να “χτυπήσει ο συναγερμός security της πολυκατοικίας“. Λέγοντας παθητική τεχνική, εννοούμε με κάποιον να “κρυφακούει”. Για παράδειγμα έστω ότι μιλάτε με τον φίλο σας σ’ένα μπαράκι και καποιος τρίτος έχει έρθει δίπλα σας χωρίς να τον πάρετε είδηση και κρυφακούει (συλλέγει τα δεδομένα) και παίρνει πολύτιμές πληροφορίες για εσάς. Αυτό ακριβώς είναι το packet sniffing… η τέχνη του κρυφακούσματος σε επίπεδο δικτύου. Τι δεδομένα μπορεί να υποκλέψει κάποιος: - Ποιες σελίδες επισκέπτεστε - Τις φωτογραφίες σας που ίσως να ανεβάζετε κάπου - Τους κωδικούς σας Πώς να προστατευτείτε Όσο περισσότερο ασφαλείς είστε, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον άλλον να κάνει capture τα πακέτα του δικτύου σας. Συνεπώς, αν είστε έστω και λίγο προσεκτικοί, ο μυστήριος τύπος δεν θα κάτσει να αφιερώσει μία ώρα για εσάς, αλλά θα προχωρήσει στο επόμενο “θύμα” του. Λίγα μπορείτε να κάνετε εσείς, αφού δεν είστε ο διαχειριστής του δικτύου και με το που μπαίνετε στο δίκτυο, κάνετε apply στους κανόνες του switch ή του router του. Όσοι δουλεύετε με ebanking δεν έχετε κάτι να φοβάστε γιατί εκεί τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα με SSL, όπως μπορείτε να ενεργοποιήσετε SSL encryption και για το Google (GMail, Google+). Φροντίστε να μην συνδέεστε έχοντας το “Να με θυμάσαι” checkbox τικαρισμένο διότι κατεβάζετε το cookie με τις πληροφορίες του account σας όπου αν σας παρακολουθεί κάποιος μπορεί εύκολα να το υποκλέψει. Τέλος μπορείτε να συνδέεστε άφοβα με SSH Tunnerling ή VPN στο PC σας στο σπίτι, αλλά αυτό είναι αρκετά ακραίο για έναν απλό χρήστη. Αν είστε ο διαχειριστής ενός δημόσιου δικτύου και διαβάζετε αυτό το άρθρο, ενεργοποιήστε το WPA Encryption, το οποίο ακόμα και αν το κλειδί είναι κοινό στα μέλη/clients, δημιουργεί ένα ξεχωριστό κλειδί στον καθένα για να κρυπτογραφεί τα δεδομένα του και να είναι ασφαλής. Προσοχή λοιπόν, είτε έχετε μαζί σας Android είτε Tablet σε δημόσια wifi spots.
 12. Είναι μια απλή τεχνολογία που κάνει τον υπολογιστή σου να κλείνει χωρίς να σταματήσεις τη δουλειά σου στη μέση. Πότε σου χρειάζεται: Κάθε φορά που φεύγεις από τον υπολογιστή και δεν έχεις χρόνο να αποθηκεύσεις όσα κάνεις. Δουλεύοντας στον υπολογιστή έχεις πολλά ανοιχτά προγράμματα, όπως το Msn, το Firefox με το Facebook ανοιχτό, το Media Player για να ακούς μουσική, ίσως και το Word γιατί γράφεις μία εργασία. Αυτή η τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα να κλείσεις τον υπολογιστή και όταν τον ανοίξεις όλα να είναι όπως πριν. Τα προγράμματα στη θέση τους και η μουσική να ξεκινάει από το σημείο που σταμάτησε. Πώς θα το κάνεις στα Window XP: Θα πας: Έναρξη ► Τερματισμός Στην οθόνη που βγαίνει για να επιλέξεις ανάμεσα σε Κλείσιμο, Επανεκκίνηση και Σε αναμονή, κράτησε πατημένο το πλήκτρο “Shift ⇧” και στη θέση της Αναμονής θα εμφανιστεί η Αδρανοποίηση. Πώς θα το κάνεις στα Windows Vista και στα Windows 7: Θα ανοίξεις το μενού “Έναρξη” και θα πατήσεις στο βελάκι δίπλα στην απενεργοποίηση. Εκεί θα βρεις την επιλογή Αδρανοποίηση. Όταν το πατήσεις, ο υπολογιστής θα κλείσει κανονικά. Όταν όμως ξανανοίξεις το μηχάνημά, αντί για την οθόνη που ξεκινούν τα Windows, θα δεις κάτι διαφορετικό, η οθόνη θα λέει ότι τα Windows επανέρχονται. Τι Κερδίζεις: Δεν χρειάζεται να ξανανοίξεις όλα τα προγράμματα που είχες ανοιχτά κάθε φορά, Κερδίζεις χρόνο γιατί ο υπολογιστής κλείνει πιο γρήγορα και ανοίγει σε 50% λιγότερο χρόνο. Πως λειτουργεί: Αντιγράφει ότι υπάρχει στη μνήμη Ram σε ένα ειδικό αρχείο στον Σκληρό Δίσκο. Όταν ξανανοίξεις τον υπολογιστή, μεταφέρει ότι έχει το ειδικό αρχείο πίσω στη μνήμη Ram. H μνήμη Ram διαγράφεται όταν κλείσει ο υπολογιστής, έτσι δεν μπορούν να αποθηκευτούν ρυθμίσεις ή τα ανοιχτά προγράμματα σε αυτή τη μνήμη. Γι αυτό αποθηκεύονται τα πάντα στην μόνιμη μνήμη του υπολογιστή, τον σκληρό δίσκο. Ενεργοποίηση της Αδρανοποίησης: Κάποιοι υπολογιστές ίσως να μην έχουν την επιλογή ενεργοποιημένη (κανείς δεν ξέρει γιατί). Η ενεργοποίησή της γίνεται από τον Πίνακα Ελέγχου. Από το εικονίδιο “επιλογές ενέργειας”, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Αδρανοποίηση” και την ενεργοποιούμε πατώντας το κουτάκι. Για να είναι σε θέση ο υπολογιστής να Αδρανοποιηθεί δεν χρειάζεται επανεκκίνηση, μπορεί να γίνει αμέσως μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων. Ακύρωση της Επαναφοράς: Στα Windows Vista και στα Windows 7 δίνεται η δυνατότητα της ακύρωσης της επαναφοράς. Δηλαδή, όταν τον σύστημα επανέρχεται από την αδρανοποίηση, μπορούμε να το ακυρώσουμε και να πούμε στα Windows να ξεκινήσουν κανονικά. Ενώ φορτώνουν τα Vista/7 πάτησε το πλήκτρο Space. Θα εμφανιστεί ένα μενού που σε ρωτάει αν θέλεις να ξεκινήσεις από την αρχή ή όχι.
 13. Κάνε επαναφορά συστήματος 10 ημέρες ή και περισσότερες πρίν (πρίν το πρόβλημα δηλ).
 14. Ο Κώστας και η Αννα τα είχαν 10 χρόνια. Είχε φτάσει ο Κώστας τα 40 και η Αννα 35. Η Αννα είχε αρχίσει να στεναχωριέται που μετά από τόσα χρόνια ο Κώστας δεν έλεγε ούτε κουβέντα για γάμο και ανησυχούσε ότι δεν έπαιρνε και πολύ σοβαρά την σχέση τους . Ώσπου ένα βράδυ του λέει: - Τι θα γίνει βρε Κώστα δε νομίζεις πως πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε και το γάμο.. το μέλλον μας.. Και ο Κώστας απαντά: - Ναι βρε Αννούλα μου εγώ το σκέφτομαι αλλά ποια να με πάρει εμένα τώρα 40 χρονών άνθρωπο !!
 15. Μια φορά σε ένα μπαρ καθόταν ένας αδύνατος κύριος και κοιτούσε με μανία το ποτό του. Σε μια στιγμή έρχεται ένας μεγαλόσωμος κύριος, του παίρνει το ποτό του και το πίνει μονορούφι τότε ο άλλος βάζει τα κλάματα. Ο μεγαλόσωμος κύριος του λέει: - "Καλά ρε φίλε μην κάνεις έτσι, θα σου πάρω άλλο." - "Όχι, δεν φταις εσύ", λέει ο αδύνατος κύριος. - "Σήμερα είναι η πιο άσχημή μου μέρα. Το πρωί άργησα να σηκωθώ, έχασα ένα σημαντικό ραντεβού στη δουλειά και ο διευθυντής μου με απέλυσε. Βγαίνω έξω, μου έχουν κλέψει το αυτοκίνητο. Παίρνω ένα ταξί και ξεχνάω μέσα το πορτοφόλι μου. Γυρνάω σπίτι και βλέπω τη γυναίκα μου αγκαλιά με τον υδραυλικό. Και ενώ δεν έφταναν όλα αυτά, ενώ σκόπευα να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου έρχεσαι κι εσύ και μου πίνεις το δηλητήριο!"
×
×
 • Create New...

Important Information

This page uses cookies to confirm that you will have the best user experience. More Privacy Policy