Jump to content

Sokratis

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sokratis last won the day on December 5 2015

Sokratis had the most liked content!

Community Reputation

1 Κανονικός Χρήστης

About Sokratis

 • Rank
  Junior Member

Πληροφορίες Προφίλ

 • Gender
  --
 • Country
  Ελλάδα
 1. Ίσως δεν γνωρίζετε πως όταν διαγράφετε αρχεία ή φακέλους από τα Windows, αυτά δεν διαγράφονται ουσιαστικά – ο χώρος που καταλαμβάνουν ορίζεται ως "διαθέσιμος προς χρήση", το οποίο συνεπάγεται πως τα αρχεία αυτά θα είναι ανακτήσιμα μέχρι νέα δεδομένα να εγγραφούν επάνω τους. Υπάρχει ένα εργαλείο στα Windows που θα επανεγγράψει όλο τον ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο σας, διασφαλίζοντας πως όλα τα αρχεία που διαγράψατε θα μείνουν έτσι. Εκκινήστε ένα παράθυρο Command prompt (πληκτρολογώντας cmd στο πεδίο αναζήτησης) και πληκτρολογήστε cipher /w:X (όπου το Χ είναι το γράμμα του drive ή του partition που θέλετε να διαγράψετε. Κάντε υπομονή, μιας και η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί αρκετό χρόνο.
 2. Μπορεί η ονομασία του tip αυτού να ακούγεται υπερβολική, αλλά η… θεϊκή λειτουργία των Windows 10 όντως είναι πανταχού παρούσα. Αυτό που επιτυγχάνει είναι να τοποθετεί, με βολικό τρόπο, εκατοντάδες ρυθμίσεις από το σύνολο του λειτουργικού σας σε ένα μόνο μέρος. Για να την ενεργοποιήσετε, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στο Desktop σας ή όπου θέλετε και ονομάστε τον: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Μην συμπεριλάβετε και την τελεία στο τέλος. Ο φάκελος που θα δημιουργηθεί, θα περιέχει 239 καταχωρήσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα αντιστοιχούν σε σχεδόν όλες τις παραμετροποιήσιμες επιλογές των Windows 10.
 3. Εάν έχετε υπολογιστή με λειτουργικό Windows και είναι 2πύρηνος ή παραπάνω, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή. Πατήστε Εκτέλεση->msconfig και πατήστε Enter Μεταβείτε στην καρτέλα «Εκκίνηση υπολογιστή» Στο λειτουργικό σας (πχ Win7) θα δείτε από κάτω την επιλογή «Επιλογές για προχωρημένους» Στην νέα καρτέλα που θα εμφανιστεί, πάνω αριστερά υπάρχει η επιλογή «Αριθμός επεξεργαστών». Προεπιλεγμένη τιμή είναι το 1. Σε περίπτωση που έχετε ένα 2πύρηνο επεξεργαστή (πχ Core 2 Duo), υπάρχει και από κάτω το 2. Σε περίπτωση που έχετε ένα 4πύρηνο επεξεργαστή (πχ Core Quad), υπάρχει και από κάτω το 4. Αλλάξτε ανάλογα με τον αριθμό των πυρήνων σας !!!
 4. Σας έχει τύχει να θέλετε να στείλετε e-mail σε κάποιον γνωστό σας, αλλά να μήν γνωρίζει ότι το στείλατε εσείς; Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, είναι piece of cake... Ας αρχίσουμε λέγοντας πως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο οδηγό για παράνομες πράξεις, όπως απειλές, εκβιασμούς ή και ότι άλλο μπορεί να θεωρείται παράνομο στην χώρα που είστε κάτοικος. Να διευκρινήσουμε επίσης πως όταν λέμε ανώνυμο e-mail, ενοούμε πως θα λάβει κάποια e-mail διεύθυνση ένα mail όπου ο αποστολέας θα είναι ένας τυχαίος και μη υπαρκτός χρήστης. Η υπηρεσία που θα χρησιμοποιήσουμε ίσως (για νομικούς λόγους) να κρατάει κάποια στοιχεία του πραγματικού αποστολέα (τα δικά σας δηλαδή), όπως την IP. Έχοντας ξεκαθαρίσει όλα αυτά, ας μπούμε στο ψητό! Ανοίγουμε τον αγαπημένο μας browser, και πληκτρολογούμε στην μπάρα διευθύνσεων το εξής url: http://anonymouse.org/anonemail.html. Θα μεταφερθούμε σε μια σελίδα, όπου μπορούμε να εισάγουμε την mail διεύθυνση του παραλήπτη (TO:), το θέμα του μυνήματος (SUBJECT:) και τον κορμό του μυνήματος (MESSAGE:), όπως στην εικόνα, και πατάμε send: Το μεγάλο αρνητικό, αλλά ταυτόχρονα και θετικό, είναι πως το e-mail δεν θα παραδοθεί άμεσα, αλλά σε τυχαίο χρόνο εντός 12 ωρών. Δηλαδή μπορεί να παραδοθεί την ώρα που βρισκόμαστε μαζί με τον παραλήπτη, δίνοντάς μας ένα πολύ καλό άλλοθι! Ο λόγος που καθυστερεί η παράδοση του mail δεν είναι όμως αυτός, αλλά το να αυξηθεί η ασφάλειά μας και η ανωνυμία μας. Αν χρειαζόμαστε άμεση παράδωση του mail οπωςδήποτε, υπάρχει μια εναλλακτική υπηρεσία. Πηγαίνουμε στο http://www.sendanonymousemail.net/ όπου συμπληρώνουμε την φόρμα στα δεξιά με τον ίδιο τρόπο, μόνο που θα παρατηρήουμε πως υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε και την διεύθυνση του αποστολέα! Μπορούμε εκεί να βάλουμε το e-mail ενός τρίτου γνωστού και θα φαίνεται πως αυτός έστειλε το mail. Ας τα βρούνε οι δυό τους μετά. Ένα έξτρα βήμα εδώ είναι να συμπληρώσουμε το πεδίο ασφαλείας (security code) αντιγράφοντας τα γράμματα που φαίνονται στην εικόνα ακριβώς από πάνω. Πατάμε send.
 5. Τα windows 7 έχουν ώς προεπιλογή να μήν φαίνονται οι επεκτάσεις των αρχείων. Αν θέλουμε να είναι εμφανείς... Κάνουμε κλίκ στο Start (κάτω αριστερά) και πατάμε Ο υπολογιστής μου ή εναλλακτικά γράφουμε explorer και πατάμε Enter, ώστε να ανοίξει ο Windows explorer. Πηγαίνουμε Tools (Εργαλεία) -> Folder Options (Επιλογές φακέλων) -> View (Εμφάνιση) και ξετικάρουμε την επιλογή Hide extensions for known file types (Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων). Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να μένουν κρυφές οι επεκτάσεις στο μέλλον, ξανατικάρουμε την επιλογή.
 6. Αν είστε το μόνο πρόσωπο που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, στον οποίο έχετε εγκατεστημένα τα Windows 7, ας δούμε ένα κόλπο ώστε να μην χρειάζεται να βάζετε τον κωδικό σας κάθε φορά που εκκινείτε το PC. Δηλώνουμε εξ'αρχής, πως από πλευρά ασφαλείας, είναι λάθος να γίνει αυτή η διαδικασία. Αν όμως πρόκειται για τον προσωπικό σας υπολογιστή, τον οποίο χρησιμοποιείτε μόνο εσείς, και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ασφάλειά σας. Πατάμε Win (το πλήκτρο με το σήμα των Windows) - R ταυτόχρονα, και πληκτρολογούμε control userpasswords2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, ξετικάρουμε την επιλογή "Users must enter a user name and password to use this computer" και πατάμε OK. Στην επόμενη επανεκκίνηση, δεν θα μας ζητηθεί κωδικός.
 7. Στα Windows 7 από μαμά υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που έλειπε από της προηγούμενες εκδόσεις. εικόνες φόντου που εναλλάσσονται με την μορφή slideshow αυτόματα. Πρώτα απ όλα πρέπει να φτιάξετε ένα φάκελο όπου θα βάλετε μέσα όλα τις εικόνες που θέλετε για background. Για να ενεργοποιήσετε το Slideshow πατήστε δεξή κλικ στην επιφάνια εργασίας σας και επιλέξτε Personalized. Μετά πατήστε desktop background. Στο καινούργιο παράθυρο πρέπει 1. να πατήσετε browse και να επιλέξετε τον φάκελο με τις εικόνες που δημιουργήσατε. 2. πατήστε Select All. 3. επιλέξτε πόσο συχνά θέλετε να αλλάζουν οι εικόνες και πως να εμφανίζονται. 4 πατήστε Save Changes.
 8. Αν θέλουμε να ξεκινά ένα πρόγραμμα με το που ξεκινάνε τα Window 7... ...πατάμε Start (Έναρξη), γράφουμε shell:startup (1) και επιλέγουμε τον φάκελο που μας βγάζει (2): Σέρνουμε με δεξί κλίκ την εφαρμογή που θέλουμε να ξεκινά μαζί με τα Windows στο παράθυρο που μας έχει ανοίξει, και επιλέγουμε Create shortcut (Δημιουργία συντόμευσης): Αυτό ήταν! Η εφαρμογή θα ξεκινάει αυτόματα με το που συνδεόμαστε. Επαναλαμβάνουμε για όσες εφαρμογές θέλουμε να ξεκινάνε κατά την εκκίνηση.
 9. 1.Start Regedit 2. Πανε στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\Window Title 3. Βαλε τι θες να εμφανιζεται σαν τιτλος
 10. 1. Start Regedit 2. Πανε HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\AutoEndTasks 3. Αλλαξτο σε 1 4. Στο ιδιο μερος αλλαξε το WaitToKillAppTimeout στα millisecond που θες.
 11. 1. Start / Run 2. Γραφουμε: RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove 3.Πανε στην προσθαφαιρεση προγραμματων και θα το δεις εκει!
 12. 1. Start Regedit 2. Πανε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\DisablePagingExecutive 3. Βαλε τιμη 1 4. Reboot
 13. Υπαρχουν δυο τροποι: 1. Windows key + L 2. Δημιουργησε μια συντομευση rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation
 14. 1.Start Regedit 2.Πανε HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\ 3.Δημιουργησε DWORD value - EnableBalloonTips 4.Δωσε του τιμη 0
 15. 1.Start / Run 2. conf 3.απαντησε στις ερωτησεις που θα σου κανει το συστημα:ονομα κτλ....
×
×
 • Create New...

Important Information

This page uses cookies to confirm that you will have the best user experience. More Privacy Policy