Μεταπήδηση στο περιεχόμενο
Lifehack.gr
  • Εγγραφείτε
Σύνδεση  
Lifehacker

Επικίνδυνα και… ψεύτικα βίντεο στο Youtube!

Recommended Posts

Νέα δεδομένα από το Κέντρο Έρευνας Pew της Αμερικής, επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Youtube και καλούν τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιεχόμενο που παρακολουθούν. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α., βασιζόμενη σε 4.594 ενήλικους, βρέθηκε πως οι users χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα ψυχαγωγίας για να αντλήσουν πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα.

 

youtube.jpg

 

Το Youtube αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή για να ανακαλύψει ο καθένας πράγματα που δεν έχει ξαναδεί και δεν έχει ξανακάνει. Συγκεκριμένα, το 87% των ατόμων απάντησαν πως το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικό για να αποκτήσουν καινούριες δεξιότητες και να εξελιχθούν ως άτομα. Δυστυχώς όμως, η πλειονότητα των users ανέφεραν πως κατά καιρούς έχουν εκτεθεί σε λανθασμένα και ανησυχητικά videos την στιγμή που επισκέπτονται την πλατφόρμα. Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων βίντεο είναι εντελώς ψεύτικο και είναι κάτι που συναντάται αρκετά συχνά. Πράγματι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Youtube, καθώς ο κύριος λόγος της αύξησης των επισκέψεων είναι για να κατανοήσουν οι users τι συμβαίνει στον κόσμο.

 

Το πρόβλημα κοινοποιήθηκε όταν, πριν από λίγους μήνες, κυκλοφόρησε ένα trending βίντεο, το οποίο προωθούσε μία θεωρία συνομωσίας για τους μαθητές που ήταν θύματα στην επίθεση στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στη Φλόριντα. Το βίντεο περιείχε στιγμιότυπα με ενοχλητικό περιεχόμενο αλλά σύντομα κατέβηκε από την πλατφόρμα, λόγω παραβίασης δικαιωμάτων.

 

Εδώ και αρκετό καιρό, το Youtube προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ψεύτικο περιεχόμενο και τους «ενοχλητικούς» users που εξακολουθούν να παραπληροφορούν το κοινό και να παραβιάζουν τους όρους της εταιρείας. Να επισημανθεί πως διαρκώς γίνονται προσπάθειες για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων επίβλεψης και ασφάλειας.

 

Πηγή: https://www.secnews.gr/170504/epikindina-pseutika-video-youtube/

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης


Link to post
Share on other sites
Σύνδεση  

×

Σημαντική πληροφορία

Η ιστοσελίδα Lifehack.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Περισσότερα: Πολιτική Απορρήτου